3 ερωτήματα για να απαντήσεις αν θες να βελτιώσεις τη σχέση σου

Έχω μια σχέση 2 χρόνια και κάτι. Μετά από πολλά εμπόδια, είμαστε ακόμα μαζί. Απλά με προβληματίζει ότι εγώ έχω κάνει πολλές θυσίες για εκείνον και ενώ πιστεύω πως με αγαπάει, βλέπει μόνο τα «κακά» στους άλλους παρά τα «καλά».

Πολλές φορές νιώθω ότι μου «κόβει» τα φτερά, χωρίς να το θέλει. Επίσης την τελευταία φορά, τον φίλησε μια κοπέλα και ανταπέδωσε. Τον συγχώρεσα γιατί το είχε μετανιώσει και δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος πώς το έκανε.

Δεν το ξεχνάω, όλα τα κρατάω μέσα μου και δίνω δεύτερη ευκαιρία, διότι όπως ισχυρίζεται, δεν μπορεί χωρίς εμένα. Θα ήταν άδικο να χωρίσουμε για κάτι ανόητο που δεν είχε ουσία. Το θέμα είναι εγώ ναι μεν έχω γυρίσει γιατί τον αγαπώ αλλά δεν ξέρω αν κάνω το σωστό.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Σχέσεις κάνουμε για να αγαπάμε, αλλά και να μας αγαπούν. Το πώς μεταφράζει κάποιος αυτή την αγάπη είναι καθαρά θέμα του πώς μεγαλώσαμε, της αυτοεικόνας μας και του αισθήματος της αξίας μας.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει στη σχέση σας, μιας και δεν σας γνωρίζω. Αυτό που καταλαβαίνω όμως από το ερώτημα σας είναι πως μάλλον βάζετε τα «θέλω» και τις ανάγκες του συντρόφου σας πάνω από τα δικά σας. Και πιθανώς αυτό είναι που σας ενοχλεί.

Θα σας πρότεινα να συνεχίσετε την εσωτερική συζήτηση που έχετε ξεκινήσει ήδη αναζητώντας τα δικά σας θέλω. Ταυτόχρονα, παρατηρήστε τη σχέση σας. Δείτε τι είναι αυτό που σας προσφέρει, τι έχετε ανάγκη και τι μπορεί να βελτιωθεί έτσι ώστε να νιώσετε και εσείς καλά.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: 

Μια προσωπική ιστορία: Δεν έχω κάνει ποτέ σχέση στη ζωή μου

Προσπάθησέ το! Οι 2 λύσεις αν η σχέση σου περνά κρίση

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: