295 άτομα αναμένεται να προσληφθούν στο μετρό

Η προκήρυξη αφορά απόφοιτους , , και Λυκείου

295 άτομα αναμένεται να προσληφθούν στο μετρό Προσεχώς αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για την 295 ατόμων στο .Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα έχει 20μερη διάρκεια σε ό,τι αφορά στην υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος.Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, και ΙΕΚ.

Θα προσληφθούν, οδηγοί συρμών, εκδότες εισιτηρίων, μηχανικοί, ελεγκτές και σταθμάρχες.Προτεραιότητα θα δοθεί σε συμβασιούχους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το μετρό αλλά και σε όσους έχουν προϋπηρεσία ή εκπαίδευση σε συγκοινωνιακό φορέα. Παράλληλα, με ειδική μοριοδότηση θα προκριθούν οι προσλήψεις των 280 απολυμένων συμβασιούχων της ΣΤΑΣΥ.

Οι συμβασιούχοι αυτοί είχαν απολυθεί από το μετρό ύστερα από το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για προεκλογικές προσλήψεις το 2009.

Για την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανοδηγού συρμών απαιτείται πτυχίο από ΤΕΙ ή  TEE.Ακόμα απαιτείται ειδική εκπαίδευση και επιτυχείς εξετάσεις -σε σχολή του ΟΣΕ ή του ΗΣΑΠ –  στη συνέχεια δίμηνη πρακτική δίπλα σε παλαιότερο μηχανοδηγό.

Για την έκδοση άδειας άσκησης του επαγγέλματος του μηχανοδηγού θα πρέπει να δοθούν εξετάσεις στο υπουργείο Μεταφορών.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: