26η διάσκεψη του ΟΗΕ στη  Γλασκώβη-Οι δεσμεύσεις της BMW

26η διάσκεψη του ΟΗΕ στη  Γλασκώβη — Οι δεσμεύσεις της BMW

Στη φετινή COP 26 στη Γλασκώβη, κύριο θέμα ήταν η κλιματική αλλαγή, η μείωση των ρύπων και τα οφέλη που θα προκύψουν από τις καινοτόμους λύσεις κινητικότητας . Στη διάσκεψη αυτή το BMW Group αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του αλλά και στο BMW i Vision Circular που κατασκευάζεται από 100% δευτερογενή υλικά.

Οι υπεύθυνοι του Group που συμμετείχαν στη διάσκεψη της Γλασκώβης (ξεκίνησε στις 9 Νοεμβρίου ) δήλωσαν:  «Τέλος η αναμονή. Τέλος οι έξυπνες τακτικές. Ήρθε η ώρα για δράση. Τώρα!».

Το BMW Group είναι εταίρος στο Φόρουμ Βιώσιμης Καινοτομίας — Sustainable Innovation Forum (SIF) από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, το 2015. Το SIF είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά φόρουμ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του COP, καθώς ενώνει εκπροσώπους από τον πολιτικό χώρο, τις πόλεις, τις ΜΚΟ, τον οικονομικό κόσμο και τη βιομηχανία.

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Oliver Zipse, θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία για την τριήμερη εκδήλωση που φέτος γίνεται στη Γλασκώβη, θέτοντας σαφείς προτεραιότητες: «Το κλειδί της βιωσιμότητας βρίσκεται στην καινοτομία: σε καινοτόμες τεχνολογίες, αλλά και σε καινοτόμες φιλοσοφίες που καταργούν τους περιορισμούς. Το σημαντικότερο, μαζί πρέπει να επιλέξουμε και να δεσμευτούμε να ακολουθήσουμε ένα δρόμο με σαφείς στόχους. Πάντα σύμφωνα με το σύνθημα: «Τέλος η αναμονή. Τέλος οι έξυπνες τακτικές. Ήρθε η ώρα για δράση. Τώρα!».


BMW iX

Το BMW Group δεσμεύεται για το στόχο της πλήρους κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

Κάθε γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μετράει – ανεξάρτητα πού εκπέμπεται. Όλες οι διαθέσιμες τεχνολογίες για τη μείωση των ρύπων πρέπει να αξιοποιούνται. Το BMW Group έχει θέσει ένα σταθερό και επαληθεύσιμο ενδιάμεσο στόχο για το 2030 σε όλη την αξιακή αλυσίδα: για τη μείωση των εκπομπών CO2 από τα οχήματά του κατά 40% τουλάχιστον – από τις πρώτες ύλες, την αλυσίδα εφοδιασμού, την παραγωγή και τη φάση χρήσης μέχρι την ανακύκλωση.

Σύμφωνα με τον πιο φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και δεσμεύει την εταιρεία για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050.

Μέχρι το 2030, πάνω από το 50% των πωλήσεων θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα – MINI και Rolls — Royce αμιγώς ηλεκτρικές μάρκες σε δέκα χρόνια.

Το BMW Group κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγεται στη Γερμανία σε μεγάλη κλίμακα, το BMW i3, το 2013. Μέχρι το 2030, πάνω από το 50% των ετήσιων πωλήσεων οχημάτων θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Κυκλική οικονομία: Η πιο καθαρή μορφή της Απόλυτης Οδηγικής Απόλαυσης.

Στο επίκεντρο της προσοχής του BMW Group βρίσκεται και η κυκλική οικονομία: Οι άνθρωποι καταναλώνουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια τόνους πρώτων υλών κάθε χρόνο – και ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Επιπλέον, η επεξεργασία πολλών πρωτογενών πρώτων υλών είναι εξαιρετικά εργοβόρα, που σημαίνει ότι εκλύονται υψηλές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Γι’ αυτό, το BMW Group επιδιώκει την υλοποίηση μιας κυκλικής οικονομίας, με σκοπό τη διατήρηση των πρώτων υλών στον κύκλο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Το BMW i Vision Circular βρίσκεται στη Γλασκώβη αφενός ως έκθεμα αφετέρου για τη πυροδότηση διαλόγου. Αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα του πώς ένα όχημα μπορεί να κατασκευάζεται με χρήση 100% δευτερογενών υλικών – και πού βρίσκονται οι προκλήσεις.

Per Hal

26η διάσκεψη του ΟΗΕ στη  Γλασκώβη-Οι δεσμεύσεις της BMW gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: