24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Ποιοι συμμετέχουν

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, όπως αποφάσισε το 36ο συνέδριό της.

Στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης θα συμμετέχει και η ΠΝΟ, και έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια για ένα ακόμη 24ωρο. Την ίδια μέρα, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι ζητούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και τη μη απόλυση των επικουρικών γιατρών. Στην απεργία συμμετέχουν ακόμη η ΟΛΜΕ και η ΟΤΟΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αναφέρει: Την ώρα που τα εργασιακά βρίσκονται στο στόχαστρο επικείμενων και επώδυνων αλλαγών, δίνοντας τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, ο προϋπολογισμός του 2017 απαιτεί νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο βρίσκεται προ των πυλών, το ασφαλιστικό έχει μπει στο «κάδρο» μιας νέας συμφωνίας και η φορολαίλαπα συνεχίζεται, η δική μας θέση επιβάλει την αντίδραση μας, συντονισμένα και μαζικά.

τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα. Για πολλοστή φορά είμαστε αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας».

«Η απεργία της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων», αναφέρει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.) απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί την ίδια μέρα στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους το Π.Α.ΜΕ.

Συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη και στην Καμάρα στις 10.00.

 

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας, δηλαδή σήμερα Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην απεργία της ΓΣΕΕ. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45΄ και το τελευταίο 23:00΄περίπου.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α..

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια εδώ

typosthes.gr-Oikonomia

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: