23χρονος παντρεύτηκε 91χρονη και τώρα απαιτεί σύνταξη χηρείας

Πριν από δύο χρόνια, το 2015, ο 23χρονος Μαουρίτσιο Οσόλα παντρεύτηκε, από έρωτα όπως λέει, την 91χρονη αδελφή της γιαγιάς του, Γιολάντα Τόρες, σε μια απλή τελετή στη βόρεια Αργεντινή.

Ένα χρόνο αργότερα, η συνταξιούχος δασκάλα έφυγε από τη ζωή και τώρα η αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης της χώρας αρνείται να καταβάλλει στο νεαρό σύνταξη χηρείας, με τον ισχυρισμό ότι το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε νομότυπα.

«Αγαπούσα τη Γιολάντα με τον πιο αγνό τρόπο που μπορείς να αγαπάς κάποιον, κι αυτό το αίσθημα μαζί με τον πόνο της απώλειας θα με ακολουθεί μέχρι να πεθάνω», είπε ο Οσόλα, μιλώντας σε τοπική εφημερίδα.

Οι υπεύθυνοι της αρμόδιας υπηρεσίας στην επαρχία Σάλτα απορρίπτουν το αίτημά του να εγκρίνουν τη σύνταξη χηρείας, ενώ η νομική υπηρεσία της Εθνικής Διοίκησης Κοινωνικής Ασφάλισης της Αργεντινής στη γνωμοδότησή της αναφέρει ότι κατά την άποψή της ο νεαρός προσπαθεί μέσω νομικού παραθύρου να του αναγνωριστεί δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας που δεν δικαιούται.

Τέτοιου είδους συντάξεις χορηγούνται μόνον εφόσον μπορεί να αποδειχθεί ότι ο εκλιπών ή η εκλιπούσα σύζυγος ήταν το μοναδικό οικονομικό στήριγμα της χήρας ή του χήρου κι αυτό δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του 26χρονου δικηγόρου.

Από την πλευρά του, ο Μαουρίτσιο ισχυρίζεται ότι παρά τα 68 χρόνια που τον χώριζαν από τη γυναίκα του και το γεγονός ότι ήταν συγγενείς, ο γάμος ήταν καθ’ όλα νόμιμος. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία της χώρας. Μάλιστα, είναι αποφασισμένος πάει την υπόθεση ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να δικαιωθεί.

Ο νεαρός ζούσε στην πόλη Tres Cerritos με την μητέρα, τον αδελφό, τη γιαγιά του και τη Γιολάντα από τα παιδικά του χρόνια. Οι δυο τους αποφάσισαν να παντρευτούν όταν ο Οσόλα ετοιμαζόταν να παρατήσει τις σπουδές του για να βρει δουλειά, αλλά εκείνη επέμεινε να τις ολοκληρώσει.

Να σημειωθεί πως ο 26χρονος δεν αποκλείεται τελικά να δικαιωθεί στα δικαστήρια, καθώς σε μια παρόμοια υπόθεση πριν από μια δεκαετία ένας 24χρονος παντρεύτηκε μια 82χρονη, που πέθανε 24 μέρες αργότερα και ο νεαρός χήρος πήρε τη σύνταξη χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: