17 λεπτά χρειάστηκε η ΕΛ.ΑΣ. για να φτάσει στο Α.Τ. Ομονοίας

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ΕΔΕ βρίσκεται ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη και οι περίπου πενήντα κουκουλοφόροι κατάφεραν να πολιορκήσουν και να κάψουν ένα αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο χρόνος αντίδρασης της αστυνομίας στην επίθεση ήταν 17 λεπτά. Τόσο χρειάστηκε η πρώτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για να φθάσει στο σημείο της επίθεσης, ενώ στα 20 λεπτά ήταν η ανταπόκριση των περιπολικών της Άμεσης Δράσης.

Η καθυστέρηση ανταπόκρισης των αρχών επιβεβαιώνεται και από το υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας καταστήματος στη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου με την οδό Βερανζέρου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου, ο χρόνος της επίθεσης καταγράφεται στις 20:23, ωστόσο το ρολόι της κάμερας πήγαινε πέντε λεπτά πίσω, με την πραγματική ώρα να είναι στις 20:28, ενώ η Ελληνική Αστυνομία έδινε ως χρόνος εκδήλωσης του περιστατικού τις 20:45. Εκείνη ήταν η ώρα διαβίβασης της πρώτης αστυνομικής δύναμης που έφθασε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: