160,5 κιλά κοκαΐνης μέσα σε μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! – «Κεντρικός ο ρόλος της οργάνωσης στην Ευρώπη», λέει η ΕΛΑΣ

Με την πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, συνδέεται το φορτίο 161 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χθες, σε κοντέινερ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ. Η αξία τους υπολογίζεται σε περίπου 18 εκ. ευρώ και το όφελος από την εισαγωγή και πώλησή τους ανέρχεται σε 3.200.000 ευρώ.

Παρακολουθήστε βίντεο: Δηλώσεις από την ΕΛΑΣ σχετικά με υπόθεση κατάσχεσης περισσότερων από 161 κιλών κοκαΐνηςΣτις αρχές Μαϊου συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ελλάδα και τέσσερα άτομα στη Βόρεια Μακεδονία, μέλη κυκλώματος — μεταξύ των οποίων 68χρονος γιατρός, που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων — και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν κρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Τα δύο κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε η νέα ποσότητα κοκαΐνης, είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια — στοιχεία που σύμφωνα με τις αρχές, οδηγούν στο ίδιο κύκλωμα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς Αρχές κατέσχεσαν περισσότερα από 161 κιλά κοκαΐνης.

Για «σημαντική επιτυχία» της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την υπόθεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σκλάβος εξήρε το έργο όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτή τη σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία και πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικές έρευνες σε τέτοιες υποθέσεις συνεχίζονται μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή τους».

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί στην ελληνική επικράτεια, ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος.

«Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του μήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA (Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών) Αθηνών, τις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ έμφορτα με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης. Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων» ανέφερε ο προϊστάμενος του γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δημητρακόπουλος.

«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων, και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης» συμπλήρωσε.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: