15+1 Εξωπραγματικές Αλήθειες για τον Τιτανικό, που θα σας αφήσουν με Ανοιχτό το Στόμα!

1. Το εισιτήριο για την πρώτη θέση κόστιζε 2.560 δολάρια, που σήμερα αντιστοιχούν σε πάνω από 61.000 δολάρια.

Για την τιμή αυτού του εισιτηρίου, η επιβάτης Charlotte Drake Cardeza είχε μια σουίτα τριών δωματίων με δύο υπνοδωμάτια και καθιστικό, δύο ντουλάπες και ένα μπάνιο. Είχε επίσης ένα ιδιωτικό κατάστρωμα περιπάτου, μήκους 15 μέτρων.

2. Υπάρχει μια επιστολή που όχι μόνο γράφτηκε την ημέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός, αλλά κατάφερε και να σωθεί από την τραγωδία.

Η επιστολή, η οποία γράφτηκε από την επιζώντα Esther Hart και εκτυπώθηκε σε επιστολόχαρτο του Τιτανικού, μιλά για το πώς η Hart και η κόρη της ήταν έτοιμες να τραγουδήσουν σε μια συναυλία του πλοίου «αύριο το βράδυ».

3. Το βιολί που έπαιζε όταν βυθίζονταν ο Τιτανικός, δημοπρατήθηκε το 2013 για 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες!

Ο οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge and Sons, προσπαθούσε επτά χρόνια να αποδείξει ότι το βιολί ήταν γνήσιο και ανήκε στον Wallace Hartley, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του συγκροτήματος του Τιτανικού.

4. Στις 11 Απριλίου 1912, τρεις μέρες πριν βυθιστεί το πλοίο, οι επιβάτες δεύτερης τάξης έτρωγαν βραστό καλαμωτό, βόειο ψητό, νεφρά και μπέικον, τηγανητές πατάτες, κέικ και πολλά άλλα.

5. Και στις 12 Απριλίου 1912, οι πρώτοι επιβάτες έφαγαν χάλιμπατ με μια σάλτσα γαρίδας, φιλέτα παπαγάλου με πράσινα μπιζέλια, πουτίγκα καραμέλας και πολλά άλλα.

6. Ο Τιτανικός ήταν εξοπλισμένος για να μεταφέρει περίπου 64 σωσίβιες λέμβους, αλλά μετέφερε μόνο 20.

7. Έτσι έμοιαζαν τα σωσίβια του πλοίου.

Έσωσε τη ζωή της Laura Mabel Francatelli, επιζών της καταστροφής του Τιτανικού και υπογράφηκε από άλλους επιζώντες που μοιράστηκαν τη σωσίβια λέμβο.

8. Το νερό της θάλασσας όπου πηδούσαν οι επιβάτες του Τιτανικού, ήταν τόσο κρύο που το περιέγραψαν σαν «να σε μαχαιρώνουν παντού, ταυτόχρονα, με χιλιάδες μαχαίρια».

9. Ο Milton Hershey από τη διάσημη σοκολάτα του Hershey, ήταν να επιβιβαστεί στον Τιτανικό, αλλά λόγω επιχειρηματικών σχεδίων κατέληξε σε ένα άλλο πλοίο που έφυγε νωρίτερα.

10. Η τελευταία επιζών του Τιτανικού, Millin Dean, πέθανε στην ηλικία των 97χρόνων το 2009.

Η Dean ήταν η πιο νέα που επέζησε τότε, ήταν μόνο 9 χρονών.

11. Υπήρχε ένα γυμναστήριο με «μηχανές αγώνων ποδηλασίας» στο πλοίο.

12. Και υπήρχε επίσης μια πισίνα, η οποία βρισκόταν στο μεσαίο κατάστρωμα.

13. Η Violet Jessop, αεροσυνοδός στο πλοίο, ήταν η μόνη γυναίκα που επιβίωσε τόσο από το ναυάγιο του Τιτανικού όσο και από το συγγενικό του πλοίο, τη Βρετανικό.

14. Το ντοκιμαντέρ του Τιτανικού: Οι νέες αποδείξεις υποθέτουν, ότι μια πυρκαγιά συνέβαλε στη βύθιση του Τιτανικού.

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι η μαύρη ράβδος μήκους 9 μέτρων στην παραπάνω φωτογραφία, είναι η απόδειξη ότι μια πυρκαγιά κάτω από τα καταστρώματα προκάλεσε σοβαρές ζημιές που εξασθένησαν το κύτος του πλοίου, στην ίδια περιοχή όπου το παγόβουνο χτύπησε αργότερα το πλοίο.

15. Ο πλουσιότερος επιβάτης του ήταν ο John Jacob Astor IV, κληρονόμος της περιουσίας Astor.

Αν και ο ίδιος δεν επιβίωσε, η έγκυος σύζυγός του, Madeleine Talmage Force, επιβίωσε.

16. Και τέλος, τα συντρίμμια του Τιτανικού δεν είχαν ανακαλυφθεί στη θάλασσα, μέχρι το 1985.

Credit: BuzzFeed

Πηγή: fanpage.gr

paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: