15 Στοιχειωμένα Μέρη σε όλο τον Κόσμο που Ελάχιστοι έχουν Τολμήσει να επισκεφτούν. Με το 9ο θα σας σηκωθεί η Τρίχα!

Τρομάζαμε και τα βλέπαμε στον ύπνο μας. Αλλά για κάποιους, αυτές οι ιστορίες αποτελούν κάτι σαν περιπέτεια και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Αν θέλετε να πάτε διακοπές και να επισκεφτείτε τα πιο τρομακτικά μέρη στον κόσμο, τότε σας έχουμε μερικές προτάσεις παρακάτω.

1. Δάσος Hoia Baicu, Ρουμανία

Το δάσος αυτό είναι γνωστό για τις μεταφυσικές δραστηριότητες του. Το 1968, ένας τεχνικός κατέγραψε ένα UFO, ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι έχουν δει φαντάσματα. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, λένε ότι είχαν την αίσθηση ότι τους παρακολουθούσε κάποιος συνεχώς.

2. Pripyat, Ουκρανία

Θεωρείται πόλη φάντασμα και είναι κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία. Εκκενώθηκε το 1986 μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ. Όσοι την έχουν επισκεφτεί αναφέρουν μια αίσθηση τρόμου και απελπισίας. Θεωρείται στοιχειωμένη και μη ασφαλής για επισκέψεις.

3. Τα κρεμαστά φέρετρα της Sagada, Φιλιππίνες

Πρόκειται για μια ταφική τεχνική της φυλής Igorot. Κρεμάνε τα φέρετρα των νεκρών στο γκρεμών, γιατί πιστεύουν ότι αυτό τους φέρνει πιο κοντά στα αρχαία πνεύματα. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι οι ηλικιωμένοι σκαλίζουν τα ίδια τους τα φέρετρα.

4. Οστεοφυλάκιο Sedlec, Τσεχία

Αυτή η εκκλησία είναι κατασκευασμένη από τα οστά 40.000 ανθρώπων που ήθελαν να ταφούν σε αυτό το ιερό μέρος. Πολλοί πέθαναν από πανούκλα το 1318 και από πολέμους τον 15ο αιώνα.

5. Το νησί με τις κούκλες, Μεξικό

Αυτό το μέρος είναι τουριστικό αξιοθέατο, αλλά έγινε γνωστό εξαιτίας του επιστάτη του, Don Julian Santana. Όταν έφτασε πρώτη φορά στο νησί, βρήκε το πτώμα ενός κοριτσιού μαζί με την κούκλα της.

Για να ηρεμήσει το πνεύμα της, σκέφτηκε να μεταμορφώσει το νησί με κούκλες. Μετά από χρόνια βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός στο ίδιο σημείο με το κορίτσι. Σύμφωνα με τους ντόπιους, οι κούκλες κουνάνε τα χέρια και τα πόδια τους και ανοίγουν τα μάτια τους.

6. Φρούριο Bhangarh, Ινδία

Το φρούριο αυτό θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στην Ινδία και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Σύμφωνα με τους ντόπιους, ένας μάγος ερωτεύτηκε μια πριγκίπισσα, αλλά η ένωση τους ήταν αδύνατη. Ο μάγος γνώριζε από μαύρη μαγεία, γι’αυτό αποφάσισε να ρίξει ένα ξόρκι, ώστε εκείνη να του παραδοθεί. Αλλά εκείνη έμαθε τα σχέδια του και έβαλε να τον σκοτώσουν. Πριν τον θάνατο του, ο μάγος έκανε ένα ξόρκι, γι’αυτό το φρούριο θεωρείται καταραμένο.

7. Οικεία Monte Christo, Αυστραλία

Αυτό το σπίτι θεωρείται στοιχειωμένο από τότε που χτίστηκε, το 1885. Η οικογένεια Crawley έμεινε εκεί μέχρι το 1948 και είδε πολλούς θανάτους, ανάμεσα τους και αυτόν ενός παιδιού που έπεσε από τις σκάλες.

Μια άλλη ιστορία αφορά έναν άντρα με το όνομα Harrold ο οποίος ήταν δεμένος στο σπίτι του επιστάτη για 40 χρόνια. Βρέθηκε κοντά στο πτώμα της νεκρής μητέρας του και τον έστειλαν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου πέθανε μετά από λίγο.

8. Φυλακές Eastern State, ΗΠΑ

Οι φυλακές αυτές χτίστηκαν το 1827 στην Φιλαδέλφεια και ήταν από τις πρώτες που εισήγαγαν την απομόνωση με σκοπό την αποκατάσταση των κρατούμενων. Έκαναν τα πάντα μόνοι τους, γι’αυτό και πολλοί τρελάθηκαν και οι φυλακές έκλεισαν το 1913. Άνοιξαν το 1970, αυτή την φορά σαν κανονικές φυλακές, αλλά εγκαταλείφθηκαν το 1971, λόγω μεταφυσικών δραστηριοτήτων.

9. Σανατόριο Waverly Hills, ΗΠΑ

Το σανατόριο αυτό βρίσκεται στο Kentucky και άνοιξε το 1910. Το κτίριο της φωτογραφίας κατασκευάστηκε το 1926 και χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο για την φυματίωση. Λέγεται ότι πολλοί ασθενείς πέθαναν εκεί, γι’αυτό και θεωρείται στοιχειωμένο.

10. Κάστρο της Καλής Ελπίδας, Νότια Αφρική

Χτίστηκε τον 17ο αιώνα από την ολλανδική εταιρία East India. Η πρώτη αναφορά για μεταφυσική δραστηριότητα έγινε το 1915 σχετικά με έναν άντρα που εμφανίστηκε στον προμαχώνα του φρουρίου. Μια άλλη ιστορία έχει να κάνει με τον θάνατο του κυβερνήτη Pieter Gysbert van Noodt στις 23 Απριλίου 1728. Ήταν η ίδια μέρα που καταδίκασε 7 στρατιώτες σε θάνατο.

11. Πύργος του Λονδίνου, Αγγλία

Ο πύργος αυτός έχει ιστορία 900 χρόνων με κρατούμενους που βασανίζονταν και εκτελούνταν εκεί. Έχουν υπάρχει πολλά περιστατικά μεταφυσικής δραστηριότητας. Το πιο διάσημο αφορά την δεύτερη γυναίκα του Ερρίκου Η’. Την αποκεφάλισαν επειδή πρόδωσε τον βασιλιά το 1536 και λέγεται ότι το φάντασμα της στοιχειώνει τον πύργο. Περπατά με το κεφάλι της κάτω από τον ώμο.

12. Αρχαίο πανδοχείο Ram, Αγγλία

Το πανδοχείο αυτό βρίσκεται στο Wotton-under-Edge και θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια στην Αγγλία. Χτίστηκε το 1145 πάνω σε νεκροταφείο και θεωρείται ότι έχει περίπου 20 φαντάσματα. Πολλοί επισκέπτες λέγεται ότι πήδηξαν από τα παράθυρα από τον φόβο τους.

13. Φρούριο George, Καναδάς

Το φρούριο αυτό βρίσκεται στον λόφο Citadel. Θεωρείται στοιχειωμένο και υπάρχουν πολλές αναφορές για φαντάσματα.

14. Chateau de Brissac, Γαλλία

Θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα μετά την νίκη του βασιλιά Philip II. Λέγεται ότι το φάντασμα της Green Lady τριγυρνά στο κάστρο.

15. Οικεία εφημέριου Borgvarttnet, Σουηδία

Το Borgvarttnet είναι ένα σουηδικό χωριό, διάσημο γι’αυτό το στοιχειωμένο σπίτι. Το πρώτο φάντασμα ήρθε το 1927, όταν ο ιερέας Nils Hedlund έμενε εκεί. Ανέφερε πολλά παράξενα περιστατικά, όπως ότι μια μέρα πήγαινε να μαζέψει την μπουγάδα και την είδε να σκίζεται από ένα αόρατο πράγμα. Όποιος μπορέσει να περάσει ένα βράδυ μέσα στο σπίτι, παίρνει πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι έμεινε.

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: