130 χρόνια αυτοκινητιστικής αριστείας γιορτάζει η PEUGEOT με το 308 που μόλις ξεκίνησε η παραγωγή του

Το νέο PEUGEOT 308 ξεκίνησε την παραγωγή του στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, στο εργοστάσιο της PEUGEOT στην Mulhouse, ακριβώς 211 χρόνια μετά την ίδρυση της γαλλικής μάρκας.

Η γαλλική φίρμα ταυτόχρονα γιορτάζει και για τα 130 χρόνια αυτοκινητιστικής αριστείας. Πριν από 130 χρόνια, στις 2 Οκτωβρίου του 1891, η γαλλική εταιρία παρέδωσε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε ιδιώτη.

Ήταν ο κ. Poupardin, κάτοικος του Dornach, ο οποίος παρήγγειλε το αυτοκίνητό του στις 27 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Ήταν ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα 2 ίππων! Ήταν η αρχή μιας υπέροχης περιπέτειας.

Από εκείνη την ημέρα του 1891, περίπου 75 εκατομμύρια οχήματα έχουν παραδοθεί σε 160 χώρες όπου η μάρκα έχει παρουσία.

Το νέο PEUGEOT 308 που μόλις μπήκε στη γραμμή παραγωγής αποτελεί μέρος της συνολικής αναβάθμισης της μάρκας τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής που φέρει το νέο έμβλημα της Peugeot.

Οι επικεφαλής της PEUGEOT είναι υπερήφανοι γιατί η εταιρία που εκπροσωπούν είναι η παλαιότερη ενεργή μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1810 όταν ξεκίνησαν να γράφονται οι πρώτες ένδοξες σελίδες της ιστορίας της Peugeot.

Σήμερα η PEUGEOT γιορτάζει ένα ακόμα ορόσημο. Την είσοδό της στον κόσμο της κινητικότητας για όλους.

Η γαλλική εταιρία «γεννήθηκε»  από τη θέληση ενός ανθρώπου και μιας ολόκληρης οικογένειας. Η PEUGEOT έχει διανύσει πάνω από δύο αιώνες σε έναν κόσμο συνεχούς αλλαγής, προσαρμόζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της.

Στα 211 χρόνια της, το όνομα και τα προϊόντα της PEUGEOT έχουν μπει σε εκατομμύρια σπίτια, με ποδήλατα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και με εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους πιπεριού και καφέ κ.λπ., κάποια από τα οποία έχουν γίνει εμβληματικά.

Σήμερα η μάρκα βρίσκεται σε περισσότερες από 160 χώρες, επιβεβαιώνοντας έτσι σε καθημερινή βάση την πρόβλεψη του Armand PEUGEOT ότι το αυτοκίνητο θα έκανε την PEUGEOT «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γαλλία».

Ο κόσμος έχει αλλάξει αυτά τα 211 χρόνια, αλλά ο ρυθμός της εξέλιξης αυτής έχει επιταχυνθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Η ψηφιοποίηση και η υπερσυνδεσιμότητα έχουν πυροδοτήσει νέους τρόπους σκέψης, νέους τρόπους κατανάλωσης και νέους τρόπους μετακίνησης. Με την ήδη εξαιρετικά διευρυμένη γκάμα ηλεκτροκίνησης (το 70% των μοντέλων PEUGEOT προσφέρουν μία ή περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις) και μια νέα γενιά συνδεδεμένης ψυχαγωγίας (infotainment) που ξεκίνησε με το νέο 308, η PEUGEOT εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο των αλλαγών στην αυτοκίνηση σήμερα.

Οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων (αλλά και των πιο εκσυγχρονισμένων) θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα μοντέλο του PEUGEOT Type 3, το οποίο είναι πανομοιότυπο με αυτό που παραδόθηκε στον κύριο Poupardin το 1891, στο μουσείο PEUGEOT Adventure Museum στην περιοχή Sochaux (https://laventurepeugeotcitroends.fr/

Περικλής Χαλάτσης

130 χρόνια αυτοκινητιστικής αριστείας γιορτάζει η PEUGEOT με το 308 που μόλις ξεκίνησε η παραγωγή του gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: