12 Σοκαριστικά Γεγονότα για την ζωή στην Βόρεια Κορέα που θα σας αφήσουν με Ανοιχτό το Στόμα!

1. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει ουσιαστικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο από τότε που ο πρώτος πρόεδρος της χώρας, ο Kim Ill Sung, έθεσε την πολιτική juche ή της «αυτονομίας». Αλλά όταν ρίξετε μια ματιά στο τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα, θα αναρωτιέστε για την αλήθεια.

2. Η Πιονγκγιάνγκ είναι μία από τις πόλεις της Βόρειας Κορέας. Μόνο στην ελίτ επιτρέπεται να ζήσει στην Πιονγκγιάνγκ, η οποία μοιάζει να έχει προνόμια … εκτός από το γεγονός ότι τον περισσότερο καιρό τα κτίρια δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης είναι μονάχα ένα κούφιο κέλυφος του κτιρίου. Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα έχει μια τέτοια έλλειψη τροφίμων που τα τρία εκατομμύρια «ελίτ» πολίτες της Πιονγκγιάνγκ δεν λαμβάνουν ούτε τρία γεύματα την ημέρα.

3. Τη δεκαετία του ’90, όλοι οι καθηγητές έπρεπε να μάθουν να παίζουν ακορντεόν, το «όργανο του λαού». Απαιτήθηκε να περάσουν και από εξέταση για να λάβουν πιστοποιητικό διδασκαλίας.

Προσφορά: το ARIEL Pods 3σε1 με 25% έκπτωση!

4. Θέλετε καινούριο κούρεμα; Υπάρχουν μόνο 28 εγκεκριμένα κουρέματα που μπορείτε να κάνετε. Οι παντρεμένες κυρίες πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά ενώ οι ανύπαντρες μπορούν να έχουν μακριά μαλλιά. Ωστόσο, αν είστε άντρας και θέλετε να αντιγράψετε το κούρεμα του ηγέτη Kim Jong Un, τότε αυτό το κούρεμα δε βρίσκεται στη λίστα.

5. Είναι παράνομο να φορέσετε τζιν στη Βόρεια Κορέα. Είναι επίσης παράνομο να παρακολουθήσετε τηλεόραση, να πιείτε αλκοόλ, να κάνετε διεθνείς κλήσεις, να παίξετε μουσική και να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο.

6. Η Βόρεια Κορέα διεξάγει εκλογές ανά πενταετία. Έτσι, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιους θέλουν ως ηγέτες, εφόσον είναι το μοναδικό πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο, καλά το μαντέψατε: ο Kim Jong Un.

7. Η Βόρεια Κορέα κάποτε απείλησε πόλεμο «χωρίς οίκτο» ενάντια στη Νότια Κορέα με φαξ. Αυτό έλαβε χώρα εν έτει 2013!

8. Είναι παράνομο να κατέχει κάποιος μια Βίβλο στη Βόρεια Κορέα και η χώρα έχει σκηνοθετήσει ακόμη και δημόσιες εκτελέσεις εκείνων που είναι κάτοχοι Βίβλων. Αλλά ακόμη και η απειλή του θανάτου δεν έχει σταματήσει την είσοδο της Βίβλου στη χώρα. Υπάρχει ένας οργανισμός αφιερωμένος στην εισαγωγή Βίβλων στη Βόρεια Κορέα με μπαλόνια.

9. Γνωρίζατε ότι όταν γεννήθηκε ο Kim Jong Il, όχι μόνο έλαβε χώρα διπλό ουράνιο τόξο, αλλά και γεννήθηκε ένα νέο αστέρι στον ουρανό; Επίσης έχει την ικανότητα να ελέγχει τον καιρό!

10. Η πόλη Kijong-dong χτίστηκε το 1953 ως μια «καλή πόλη» στην σύνορα της Βόρειας Κορέας. Έχει σπίτια, σχολεία και νοσοκομείο, αλλά δεν έχει ανθρώπους. Η πόλη-φάντασμα είναι επίσης γνωστή ως «το χωριό της προπαγάνδας» και πιστεύεται ότι χρησιμεύει ως δέλεαρ για τους Νοτιοκορεάτες.

11. Όλοι οι Βορειοκορεάτες απαιτείται να φορούν ένα «σήμα πίστης». Το σηματάκι εικονίζει τον Kim Il-Sung και συμβολίζει την υποχρεωτική πίστη του κάθε πολίτη στο έθνος.

12. Η Βόρεια Κορέα έχει την τιμή να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που κυβερνάται από νεκροκρατία. Ο αιώνιος πρόεδρος Kim Il-Sung πέθανε το 1994, αλλά οι νόμοι του ισχύουν μέχρι σήμερα.

Credit: Guff

Πηγή: fanpage.gr

paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: