11η Σεπτεμβρίου – Ιστορική κίνηση Μπάιντεν: Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων του FBI

Στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Μπάιντεν ήταν η διαφάνεια γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

Εκτελεστικό διάταγμα υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με το οποίο καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει το ζήτημα δημοσιοποίησης για αποχαρακτηρισμό της έκθεσης των μυστικών υπηρεσιών για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μέρικ Γκάρλαντ, καλείται να δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αφορούν στις επιθέσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο. 

Στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Μπάιντεν ήταν η διαφάνεια γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 ετών από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. 

«Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο ορίζεται ότι το αρμόδιο τμήμα Δικαιοσύνης και άλλες υπεύθυνες υπηρεσίες θα αναλαβάνουν έκθεση αποχαρακτηρισμένη έκθεση με έγγραφα που σχετίζονται με τις έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την 11η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το διάταγμα, ο γενικός εισαγγελέας πρέπει να δημοσιεύσει τους επόμενους έξι μήνες τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα», τόνισε, σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν. 

Το κείμενο του διατάγματος αναγνωρίζει τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την εθνική ασφάλεια, η δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Ωστόσο, εποισημαίνεται ότι οι πληροφορίες δεν πρέπει να παραμένουν απόρρητες ότι τίθεται ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: