11 Συνηθισμένα Τρόφιμα που αν Καταναλωθούν σε Μεγάλες Ποσότητες είναι σκέτο Δηλητήριο!


Κάθε φάρμακο μπορεί να γίνει δηλητήριο και το αντίστροφο. Σημασία έχει η δοσολογία. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί σε συμβατικά προϊόντα, τα οποία βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.

Μάθαμε ποια προϊόντα είναι επικίνδυνα και σε πόση ποσότητα είναι ασφαλές να τα καταναλώνουμε.

Καρότα

Μοιάζει με μύθο, αλλά στην πραγματικότητα, αν τρώτε συνεχώς καρότα, μπορείτε να πάθετε καροτενεμία, κατά την οποία το δέρμα αποκτά κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα. Ευτυχώς, δεν υπάρχει σοβαρή βλάβη στον οργανισμό.

Κουκούτσια μήλου

Τα κουκούτσια από μήλα, κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνο και βερίκοκο περιέχουν πρωσικό οξύ ή υδροκυάνιο σε διαφορετικές συγκεντρώσεις: περισσότερο στα ροδάκινα και λιγότερο στα μήλα. Το υδροκυάνιο είναι δηλητήριο, γι “αυτό είναι επικίνδυνο να σπάτε το κουκούτσι και να τρώτε τον πυρήνα. Αλλά αν θέλετε να τρώτε ολόκληρα τα κεράσια, δε θα σας κάνουν κακό.

Φιστίκια Βραζιλίας

100 g περιέχουν περίπου το 2000% της ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου. Αναμφίβολα, το σελήνιο είναι ένα σημαντικό μεταλλικό στοιχείο, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό του σώματος. Όμως η υπερδοσολογία σεληνίου προκαλεί τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια, νευρολογικά προβλήματα, και καρδιακή ανεπάρκεια.

Καφές

Οι μεγάλες δόσεις καφεΐνης επηρεάζουν κυρίως την καρδιά και προκαλούν αϋπνία, ναυτία και πονοκεφάλους. Αλλά για να νιώσετε ακόμα πιο σοβαρές αρνητικές συνέπειες του καφέ, θα πρέπει να είστε πραγματικά φανατικός του καφέ, και να πίνετε 4-5 φλιτζάνια την ημέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κομπούχα

Το Κομπούχα είναι ένα ποτό που φτιάχνεται από μαύρο ή πράσινο τσάι και καλλιέργεια Κομπούχα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το κομπούχα είναι για το τσάι ότι το κεφίρ για το γάλα. Αυτό το ποτό είναι καλύτερο να πίνετε ως θεραπεία: με μέτρο και με διακοπές. Δεν πρέπει να το πίνουν όσοι έχουν διαβήτη, γαστρική υπερέκκριση, μυκητιάσεις, και λοιμώξεις. Μερικά μανιτάρια περιέχουν τοξική μούχλα και μύκητες, και η κατανάλωσή τους σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί σοβαρές συνέπειες.

Καραμπόλα

Το πρώτο σύμπτωμα υπερβολικής κατανάλωσης καραμπόλα είναι λόξιγκα, στη συνέχεια, ναυτία, έμετος και αδυναμία. Σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλούνται βλάβες στο νευρικό σύστημα και τα νεφρά. Μικρά τμήματα της καραμπόλας είναι επικίνδυνα μόνο σε όσους έχουν προβλήματα με τα νεφρά. Σε γενικές γραμμές, η καραμπόλα δε συνιστάται να καταναλώνεται με άδειο στομάχι και σε μεγάλες ποσότητες.

Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο ως καρύκευμα, προστίθεται σε μπισκότα με τζίντζερ ή σε κρέας, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες, καθώς έχει πολύ έντονη γεύση. 1 κουταλιά της σούπας προκαλεί απώλεια της αίσθησης της πραγματικότητας, άγχος, φόβο, μανία καταδίωξης, ψευδαισθήσεις και πιο σοβαρές συνέπειες.

Κόκκινο χαβιάρι

Το χαβιάρι είναι επιβλαβές λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης ή των συντηρητικών, τα οποία χρησιμοποιούνται από ασυνείδητους παραγωγούς -, για παράδειγμα, το πιο φθηνό συντηρητικό είναι η μεθεναμίνη (Ε239), το οποίο στο στομάχι μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, αν και απαγορεύτηκε ξανά το 2010. Η χρήση της οδηγεί σε δηλητηρίαση, μερικές φορές σε σοβαρή. Επίσης, στο χαβιάρι, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά, περιέχεται πολύ αλάτι, γι “αυτό είναι καλύτερα να μην κάνετε κατάχρηση.

Πικραμύγδαλο

Το πικραμύγδαλο μοιάζει ακριβώς όπως και το γλυκό αμύγδαλο, αλλά διαφέρει μόνο στην έντονη γεύση. Το πικραμύγδαλο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε μεγάλες ποσότητες. Περιέχει αμυγδαλίνη, η οποία όταν διασπάται στο στομάχι μετατρέπεται σε υδροκυανικό οξύ. Η κρίσιμη δόση για ένα παιδί είναι 10 τεμάχια, ενώ για έναν ενήλικα φτάνει τα 50 τεμάχια ανά ημέρα.

Νερό

Η υπερβολική κατανάλωση νερού δεν κάνει καλό. Η περίσσεια νερού αραιώνει την συγκέντρωση του νατρίου και καλίου στο αίμα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, προκαλεί δηλητηρίαση του νερού. Πιο συχνά εμφανίζεται σε αθλητές, και σε όσους κάνουν δίαιτες χωρίς αλάτι. Ενώ ο κανόνας είναι 2-3 λίτρα νερό την ημέρα, πολλοί ξεχνούν ότι το νερό περιέχεται και σε τροφές.

Πράσινες πατάτες

Οι πράσινες πατάτες βλάστησης περιέχουν σολανίνη, ένα φυσικό φυτοφάρμακο που είναι τοξικό για τον άνθρωπο, ακόμη και κατά την θερμική επεξεργασία. Η δηλητηρίαση προκαλεί εμετό, διάρροια και καρδιακή ανεπάρκεια. Ευτυχώς, ένας ενήλικας είναι αρκετά δύσκολο να δηλητηριαστεί, και σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται τουλάχιστον ένα κιλό πατάτας. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταϊσετε τα παιδιά. με πράσινες πατάτες.


Πηγή - idiva.gr

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: