100.000 «σκλάβες του σέξ» στην Τουρκία

100.000 «σκλάβες του σέξ» στην Τουρκία

Τουλάχιστον 100.000 γυναίκες στην Τουρκία αργάζονται ως «σκλάβες του σέξ», οι μισές από αυτές ηλικίας κάτω των 14 χρόνων, αποκαλύπτει έκθεση της… τουρκικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sefkat-Der για την πορνεία στη χώρα.

Η έκθεση αναφέρει ότι εκτός από τις 3.000 «επαγγελματίες» πόρνες που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί σε 55 από τα 81 διαμερίσματα της Τουρκίας και τις άλλες 15.000 οι οποίες «εργάζονται υπό κυβερνητική επιτήρηση» υπάρχει και μια «ολόκληρη στρατιά αδήλωτων, άγνωστων και αβοήθητων» γυναικών οι οποίες «παρέχουν σeξ χωρίς αμοιβή είτε άλλου είδους ανταμοιβή για την παροχή ερwτικής υπηρεσίας». Χιλιάδες φτωχές γυναίκες και κορίτσια από τις ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, θύματα βιασμών από μέλη της οικογένειας τους, πνευματικώς καθυστερημένα παιδιά είναι «θύματα της πoρνο-μαφιας» αλλά και «στενών οικογενειακών πρόσωπων», γράφει η έκθεση.

Σημειώνεται επίσης ότι στην Τουρκία υπάρχουν ελάχιστα κέντρα παροχής υπηρεσιών σε γυναίκες ενώ υπάρχει πληθώρα δηλωμένων και μη «καταστημάτων εμπορικού έρwτα», σε αναλογία ένα κέντρο προς 441 «καταστήματα».

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: