10 Θεωρίες Συνωμοσίας που αποδείχθηκαν 100% Αληθινές. Αυτή με τα Διαμάντια, θα σας αφήσει Άφωνους!

Μαθαίνουμε συνεχώς πολλούς μυστηριώδεις μύθους και απίστευτες θεωρίες, που είναι δύσκολο να τα πιστέψει κανείς. Όμως, κατά καιρούς η ιστορία έρχεται ξανά στο προσκήνιο με συγκλονιστικές ανακαλύψεις.

Συγκεντρώσαμε 10 παράξενες θεωρίες που μέχρι πρόσφατα τις θεωρούσαμε φανταστικές.

Τα ΑΤΜ μπορούν να μας αναγνωρίζουν από τη φωνή, την ίριδα και από την εμφάνισή μας.

Το 2015, η Κίνα εισήγαγε το πρώτο ATM που αναγνωρίζει το πρόσωπο του χρήστη. Σήμερα, είναι μια καλή μέθοδος για την αντιμετώπιση των φοροφυγάδων, και στο μέλλον θα αντικαταστήσει πλήρως τις πλαστικές κάρτες. Μερικά ΑΤΜ αναγνωρίζουν τους τραπεζικούς πελάτες με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της φωνής.

Το φθόριο μπορεί να βλάψει τα δόντια

Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες!

Οι oδοντίατροι συνιστούν οδοντόκρεμες με φθόριο ως έναν τρόπο για την καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών. Όμως, πρόσφατες μελέτες στη Νέα Ζηλανδία δείχνουν ότι το φθόριο προκαλεί περισσότερο κακό. Όταν εισέρχεται στον οργανισμό, βλάπτει τη λειτουργία του εγκέφαλου, το νευρικό σύστημα, το γαστρεντερικό σωλήνα, ιδιαίτερα τα νεφρά και το ήπαρ, επιταχύνει τη φυσική γήρανση και οδηγεί σε ευθραυστότητα των οστών.

Οι επιστήμονες δημιουργούν υβριδικά ζώα

Μέχρι πρόσφατα θα μπορούσε να είναι θέμα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας και σήμερα ζουν σε φάρμες υβρίδια ζώων και πτηνών, και σε ζωολογικούς κήπους – ασυνήθιστα άγρια ζώα. Οι επιστήμονες εργάζονται τώρα με το DNA ζώων για να συνδυάσουν τα καλύτερα γονίδια δύο διαφορετικών ειδών, ή για να εντοπίσουν τα γονίδια που βοηθούν για να θεραπεύσουν ασθένειες και να παρατείνουν τη ζωή.

Η ζάχαρη επηρεάζει τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη των παιδιών

Ο κίνδυνος έγκειται ότι οι απλοί υδατάνθρακες και τα εξευγενισμένα σάκχαρα προκαλούν απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι απελευθερώνεται αδρεναλίνη σε παιδιά με υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από ότι τους ενήλικες. Όλα αυτά επηρεάζουν τη συγκέντρωση, δεν επιτρέπουν στο παιδί να αφομοιώσει τα συναισθήματα πληροφόρησης και ελέγχου. Ο Jamie Oliver καλεί να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση ζάχαρης, προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά από την παχυσαρκία, τη τερηδόνα και άλλες ασθένειες.

Ο Δαλάι Λάμα εργάστηκε για τη CIA

Στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα, η CIA χρηματοδοτούσε το κίνημα για την ανεξαρτησία του Θιβέτ και προσωπικές ενέργειες του Δαλάι Λάμα. Αυτό έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος αποσταθεροποίησης των κομμουνιστικών χωρών για χάρη της νίκης στον Ψυχρό Πόλεμο. Ο Δαλάι Λάμα γνώριζε την προέλευση των χρημάτων, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στα πολιτικά σχέδια της CIA.

Το Bohemian Grove υπάρχει

Το Bohemian Grove είναι μια τεράστια ιδιωτική περιοχή μέσα στα δάση του Monte Rio της Καλιφόρνια, η οποία απ΄τις αρχές του περασμένου αιώνα ανήκει σε μια αυστηρά κλειστή ομάδα πολιτικά και οικονομικά ισχυρών ανθρώπων που κάθε χρόνο, μέχρι και σήμερα, τελούν μια σειρά από αποτρόπαιες τελετές. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 χάρη σε ένα κρυφό βίντεο αποκάλυψε μυστικιστικές τελετουργίες και το ενδιαφέρον του κοινού αναζωπυρώθηκε και πάλι για αυτόν τον τόπο, ενώ τα μέλη του «Bohemian Club» το επιβεβαίωσαν ανοιχτά: το Bohemian Grove υπάρχει πραγματικά.

Ο χυμός πορτοκάλι βλάπτει τα παιδιά

Στους χυμούς συχνά προστίθενται κιτρικό οξύ, το οποίο καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, προκαλώντας τερηδόνα. Ο χυμός φρούτων δεν ξεδιψάει, περιέχει πολλή ζάχαρη, προκαλεί προβλήματα με στη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα και αλλεργίες. Το καλύτερο είναι να περιορίσετε την κατανάλωση σε ένα ποτήρι χυμό την ημέρα, ενώ για να ξεδιψάσετε καλύτερα να πιείτε νερό.

Υπάρχουν μικροσφαίρες που προκαλούν καρδιακή προσβολή

Όπλα των ειδικών υπηρεσιών, που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργηθεί για τον James Bond. Οι μικροσφαίρες που κατά την εκτόξευσή τους εισχωρούν στο δέρμα του θύματος, σαν ένα τσίμπημα εντόμου. Στο δέρμα, δημιουργείται μια κόκκινη κουκκίδα και ένα θανάσιμο δηλητήριο εισχωρεί γρήγορα στο αίμα, προκαλώντας καρδιακή προσβολή. Μία φοβερή εφεύρεση, την οποία επίσημα οι μυστικές υπηρεσίες δεν χρησιμοποιούν.

Ειδικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ ήταν πεπεισμένος ότι το FBI τον παρακολουθούσε. Αλλά η οικογένεια και οι φίλοι του πίστευαν ότι ήταν παρανοϊκός. Δεκαετίες αργότερα, το FBI αποκάλυψε αρχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Χέμινγουεϊ στην πραγματικότητα παρακολουθούταν εξαιτίας των σχέσεών του με την Κούβα, η οποία, σύμφωνα με πολλούς, ήταν και ο λόγος που οδήγησε στην αυτοκτονία του συγγραφέα.

Οι τιμές των διαμαντιών αυξάνονται εσκεμμένα τεχνητά

Τα διαμάντια δεν είναι τόσο σπάνια στη φύση. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συνηθισμένο πέτρωμα, και η παραγωγή των διαμαντιών διευκολύνεται κατά τα τελευταία 150 χρόνια. Αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εταιρεία διαμαντιών De Beers ήλεγχε την προμήθεια των διαμαντιών και αύξανε τεχνητά τις τιμές τους. Βοήθησε και η διαφημιστική εκστρατεία για να καθιερωθεί το στερεότυπο ότι τα δαχτυλίδια με διαμάντια πρέπει να είναι ακριβά.

Credit: Adme

Πηγή: fanpage.gr

paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: