10 summer trends εμπνευσμένα από fashion icons περασμένων δεκαετιών

10 summer trends εμπνευσμένα από fashion icons περασμένων δεκαετιών

Ένα ταξίδι μόδας στον χρόνο που καταλήγει… στο σήμερα.

Εδώ και αρκετά χρόνια μέχρι και σήμερα έχουμε μάθει να ακολουθούμε τις τάσεις της μόδας που μας προτείνουν κάθε σεζόν στα Fashion Weeks οι μεγαλύτεροι και διασημότεροι Οίκοι Μόδας. Ένα μεγάλο κομμάτι της μόδας, όμως, και των εκάστοτε τάσεων που προκύπτουν ανήκει σήμερα και στις fashion bloggers, influencers και Instagrammers. Πόσα νέα trends, άλλωστε, δεν προκύπτουν μέσα από τα social media και μέσα από νέες γυναίκες που προσπαθούν να αντιγράψουν και να φέρουν στα μέτρα του street style όλες τις τάσεις που παρουσιάζουν τα μεγάλα Fashion Houses; Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι απλά η πραγματικότητα.

Στις παλαιότερες δεκαετίες, ωστόσο, οι γυναίκες που υπήρξαν τα μεγαλύτερα fashion icons δεν ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν πιστά τις τάσεις της μόδας, αλλά μόνες τους δημιουργούσαν μόδα. Αυτές οι γυναίκες καθόριζαν τις τάσεις, έκαναν καινούριες προτάσεις με το στυλ τους και γι’ αυτό, άλλωστε, έμειναν ανεξίτηλες στην ιστορία της μόδας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Marilyn Monroe να ποζάρει με τα retro style μαγιό της πλάι στο κύμα ή την Jackie Kennedy να περπατά ως άλλη diva έχοντας καλύψει τα μαλλιά της με μεταξωτό μαντήλι; Όπως θα δεις και στην παρακάτω gallery, οι εμβληματικές γυναίκες του μακρινού παρελθόντος (αλλά και του πιο πρόσφατου) ήξεραν τον τρόπο να κάνουν fashion statement με απλά items της γκαρνταρόμπας τους.

Και ευτυχώς για εμάς, αυτά τα fashion items βρίσκονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Γιατί, λοιπόν, να μην αισθανθούμε κι εμείς για λίγο σαν την Πριγκίπισσα Diana ή την Jane Birkin αντιγράφοντας ή υιοθετώντας τις τάσεις που επέλεγαν εκείνες στα looks τους; Να λέμε πάλι καλά που υπάρχει και το ασπρόμαυρο φίλτρο στο Instagram για να καταφέρνουμε να έχει η εικόνα μας τα #vintagevibes που απέπνεαν οι stars των υπέροχων εκείνων δεκαετιών.

Photos: AP Images

Διάβασε ακόμα: 3 τρόποι να λάμψουν ακόμα περισσότερο τα λευκά ρούχα σου

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: