10 πράγματα που πιθανόν δεν ξέρετε για τη σαμπάνια

Χριστούγεννα σήμερα και με τον καινούριο χρόνο να βρίσκεται προ των πυλών, μαζέψαμε μερικές πληροφορίες για να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένεια σας την ώρα που θα τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας.

 

10) Στον κινηματογράφο ο James Bond πίνει Champagne -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποτό (σχεδόν 40 ποτήρια και συνεχίζει).

9) Το κλασικό coupe ποτήρι Champagne προσαρμόστηκε από ένα καλούπι κεριού που έγινε από το στήθος της Μαρίας Αντουανέτας.

8) Υπάρχουν περίπου

90 pounds ανά τετραγωνική ίντσα πίεσης σε ένα μπουκάλι σαμπάνια. Αυτό είναι περισσότερο από το τριπλάσιο της πίεσης σε ένα λάστιχο αυτοκινήτου.

7) Ένας φελλός σαμπάνιας φτάνει σε ταχύτητα περίπου 40 μίλια ανά ώρα (64 χιλιόμετρα ανά ώρα) τη στιγμή που πετάγεται έξω από το μπουκάλι. Συστήνουμε προσεκτική περιστροφή και τράβηγμα του φελλού έξω με μια πετσέτα που καλύπτει το μπουκάλι ώστε να μην ξεφεύγει το κρασί και λερώσει τους παρεβρισκόμενους.

6) Η Marilyn Monroe έκανε μπάνιο σε 350 μπουκάλια σαμπάνιας. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν ήταν στην κατάλληλη θερμοκρασία για κατανάλωση, όμως.

5) Η μακρύτερη καταγεγραμμένη πτήση από φελλό σαμπάνιας είναι πάνω από 177 πόδια (54 μέτρα).

4) Μην πίνετε σαμπάνια γρήγορα, οι φυσαλίδες θα προκαλέσουν το αλκοόλ να εισέλθει στο αίμα πολύ γρήγορα προκαλώντας συχνά πονοκέφαλο. Απολαύστε τη σαμπάνια σας σε μικρές γουλιές για να δοκιμάσετε το κρασί, αλλά και να διαλύσετε τις φυσαλίδες πριν από την κατάποση.

3) Ένας Riddler Champagne μπορεί να γυρίσει μέχρι και 50.000 μπουκάλια μέσα σε μια μέρα.

2) Το μεγαλύτερο μέγεθος φιάλης για τη Champagne ονομάζεται Melchizedek και ισούται με 40 φιάλες ή 30 λίτρα.

1) Υπάρχουν περίπου 49 εκατομμύρια φυσαλίδες σε ένα στάνταρ μεγέθους μπουκάλι σαμπάνιας.

Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξετε για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα η τον καινούριο χρόνο. Σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο 2013

krasiagr.com

seleo.gr-Lifestyle

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: