5 Κλασικές μάρκες που στην Ελλάδα τις έχουμε ταυτίσει με τα ίδια τα προϊόντα

Δείτε ποια είναι τα προιόντα που από μικροί μας περιτριγυρίζουν και εμείς συνεχίζουμε να τα αποκαλούμε με την μάρκα τους και όχι όπως είναι επισήμως γνωστά στην αγορά.

Σπορτέξ= Αθλητικά παπούτσια

Το 1970 ιδρύθηκε στην Ελλάδα, η  αντιπροσωπεία της Γαλλικής εταιρείας αθλητικών υποδημάτων Sportex, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παπούτσια σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Λιποζάν = Ενυδατικό χειλιών

Το πρώτο όνομα του Liposan ήταν το Labello, δημιουργήθηκε εν έτη 1909 και ήταν η πρώτη εταιρία περιποίησης χειλιών που εισήγαγε αυτή την πρωτοποριακή συσκευασία σπρώχνοντας το stick από τη βάση προς τα επάνω!

Koρν Φλέικς = Δημητριακά

To 1894 o dr. John Harvey Kellogg λόγω αυστηρής χορτοφαγικής διατροφής που έκανε πειραματίστηκε με διάφορους κόκκους δημητριακών και έτσι δημιούργησε το μύθο των Corn Flakes!

Βετέξ = Σπογγοπετσέτα

Καλοί μου φίλοι! Τέρμα τα ψέματα! Το βέτεξ ή βετέξ, τέλος πάντων όπως το λέτε, δεν λέγεται έτσι! Όχι! Το Wettex είναι μάρκα! Για την ιστορία το Wettex έχει καταγωγή από τη Σουηδία και εφευρέθηκε το 1949.

Χανζαπλάστ = Λευκοπλάστης

 

Οk, μιας και θυμηθήκαμε τη παιδική μας ηλικία, θυμηθήκαμε και τα hansaplast. Γιατί χτυπούσαμε τόσες φορές που ο ΛΕΥΚΟΠΛΑΣΤΗΣ ήταν αναγκαίος! Αλλά είπε ποτέ κανείς τη λέξη λευκοπλάστης; Όχι. Ποτέ.

viral

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: