10 από τα πιο παράξενα γούρια του πλανήτη για την Πρωτοχρονιά

Η πρώτη μέρα του χρόνου δεν αποτελεί απλώς την αρχή του έτους ή μία ακόμη μέρα στη ζωή μας, αλλά μία νέα αρχή για τη βελτίωση της ζωής μας. Θέτουμε στόχους, συνομιλούμε με τον εαυτό μας για αυτά που θέλουμε να πετύχουμε και ευχόμαστε όλα να μας πάνε καλά. Οι λίγο πιο προληπτικοί φίλοι και συγγενείς μας ενδεχομένως να έχουν και μερικά γούρια που ακολουθούν ανελλιπώς κάθε χρόνο ελπίζοντας να είναι καλότυχοι.

Μην σας φαίνεται περίεργο. Σε όλον τον πλανήτη, τα γούρια και οι δοξασίες είναι κοινώς διαδεδομένες πρακτικές για να μπει καλά ο χρόνος και να διώξουμε μακριά όλη την κακή ενέργεια του περασμένου έτους. Ενδεικτικά λοιπόν σας παραθέτουμε 10 από τα πιο περίεργα γούρια που ακολουθούν οι κάτοικοι διαφόρων χωρών του κόσμου.

10. Στη Δανία σπάνε πιάτα και χοροπηδάνε

Ένα σχετικά περίεργο έθιμο έχουν οι Δανοί, οι οποίοι κάθε Πρωτοχρονιά τριγυρνούν με πιάτα και ποτήρια παραμάσχαλα και τα σπάνε στις πόρτες φίλων και συγγενών τους για να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα και να δημιουργήσουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Επίσης, όταν ο δείκτης του ρολογιού δείξει 12 τα μεσάνυχτα, ανεβαίνουν πάνω σε τραπέζια ή καρέκλες και πηδούν όσο πιο ψηλά μπορούν να… καλωσορίσουν το νέο έτος!

Viral news

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ:  
Ακολουθήστε το Newsorama.gr