10 Άλυτα Μυστήρια του Ανθρώπινου Σώματος

10 Άλυτα Μυστήρια του Ανθρώπινου Σώματος

Η σύγχρονη επιστήμη εξακολουθεί να είναι μπερδεμένη με μερικά από τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φυσιολογίας και ψυχολογίας…

Βρετανοί επιστήμονες κατέταξαν τα πιο ανεξήγητα από αυτά:

1. Γιατί κοκκινίζουμε από ντροπήΟι επιστήμονες δεν έχουν σαφή εξήγηση ως προς το γιατί οι άνθρωποι αρχίζουν να κοκκινίζουν όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση, ντροπή ή έχουν πιαστεί να λένε ένα ψέμα.

Φαίνεται σαν να στέλνουν σήμα στον άλλο σαν να λένε: «Εγώ είμαι ψεύτης”.

Στην επιστήμη υπάρχει μόνο μια υπόθεση για αυτό υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια κατάσταση κάνει τους ανθρώπους να λένε λιγότερα ψέματα. Και το κοκκίνισμα που προκαλείται στον ψεύτη είναι σαν να στέλνει ένα μήνυμα προς τους ανθρώπους γύρω του, ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, ή να τον συγχωρέσουν.

Ίσως η ικανότητα να κοκκινίζουμε μας βοήθησε να μειώσουμε την επιθετικότητα στην πρωτόγονη κοινωνία.

2. Γέλιο

Δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς κάνει έναν άνθρωπο να γελά και να διασκεδάζει…

Εκτός αυτού, η αίσθηση του χιούμορ διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το γέλιο είναι απαραίτητο να εξισορροπηθούν οι διανοητικές διαδικασίες, όπως η ανακούφιση από το στρες, το άγχος και η ανησυχία.

Το γέλιο παράγει φυσικές μεθυστικές ουσίες — ενδορφίνες και αντικαταθλιπτικά.

3. Ηβική Τρίχα

Κατά το τέλους της ενηλικίωσης του ο άνθρωπος, στο γήρας, έχει χάσει σχεδόν όλα τα μαλλιά του σώματος του, εκτός από τις τρίχες της ευαίσθητης περιοχής.
Αλλά τι γίνεται με το σώμα και διατηρεί την ηβική τρίχα;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ηβική τρίχα μεγαλώνει σε ένα σημείο μεταξύ των αδένων και των οσμών. Και οι τρίχες αυτές είναι το ιδανικό εργαλείο αντιμετώπισης για αυτές τις οσμές.

4. Η επιθυμία για να δημιουργήσετε έργα τέχνης

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να απολαμβάνει όμορφα πράγματα, ακόμη και αν δεν έχουν χρηστικό σκοπό.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ομορφιά με κάποιο τρόπο βοηθά τους ανθρώπους να εξελιχθούν.
Για παράδειγμα, ένα άνετο περιβάλλον γίνεται αντιληπτό από τους περισσότερους ανθρώπους ως αισθητικά ελκυστικό, και ένα δυσάρεστο — ως άσχημο.

Η δημιουργία έργων τέχνης, σε ένα άτομο αναπτύσσει το μυαλό του ώστε να το χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση πρακτικών εργασιών και καταστάσεων.

5. Δεισιδαιμονία

Δεν υπάρχει καμία λογική αίσθηση στις προλήψεις, αλλά υπάρχουν…
Δεν είναι παράδοξο;
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η ζωτικότητα των δεισιδαιμονιών βασίζεται σε μια ενέργεια του εγκεφάλου στο να έχει τον έλεγχο σε δύσκολες καταστάσεις.

Γινόμαστε πιο προληπτικοί όταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση και προτιμάμε να μεταθέτουμε την ευθύνη σε μια μαύρη γάτα αντί να παραδεχτούμε τα λάθη μας.

6. Αλτρουϊσμός

Ζώντας για τους άλλους είναι ένα μοναδικό έμφυτο χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανθρώπου…
Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να βοηθήσουν τους άλλους χωρίς κανένα όφελος.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο αλτρουισμός είναι απαραίτητος, όταν επιλέγουμε ένα σύντροφο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η αφοσίωση στους άλλους κάνει ένα πρόσωπο πιο ελκυστικό στα μάτια του αντίθετου φύλου.

Η συμβίωση και τεκνοποίηση είναι μια πολύ σύνθετη διαδικασία, οι πρόγονοί μας προσπαθούσαν να επιλέξουν έναν σύντροφο που θα μπορούσε να γίνει ένας καλός και αφοσιωμένος γονέας. Αυτή η εκδήλωση ανιδιοτέλειας παρουσιάζει αυτή την ικανότητα με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε τα γονίδια που σχετίζονται με τον αλτρουισμό θα μπορούσαν να διατηρηθούν κατά τη διαδικασία της εξέλιξης.

7. Το ξύσιμο ή σκάλισμα της μύτης

Παρά το γεγονός ότι αυτή η συνήθεια οδηγεί σε αφαίρεση λίγων τριχών από το ρουθούνι, οι οποίες φιλτράρουν τη σκόνη και τη βρωμιά από τον αέρα που αναπνέουμε.
Όλοι, μικροί και μεγάλοι, το κάνουν (κρυφά ή δημόσια).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πράξη της παρούσας συνήθειας είναι κρυμμένη όχι στη διαδικασία, αλλά στο αποτέλεσμα της.

Πράγματι, πολλοί τρώνε τα προιόντα του σκαλίσματος. αηδία; Καθόλου!

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν σοβαρά, ότι αυτό είναι ένας καλός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα! Η μύτη φιλτράρει ένα μεγάλο αριθμό από διάφορα βακτήρια. Μόλις αυτό το “μείγμα” ,καταλήξει στο στομάχι λειτουργεί σαν ένα εμβόλιο.

Επιπλέον, Αμερικάνοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι το ρινικό μασάζ ενισχύει την εγκεφαλική δραστηριότητα.

8. Φιλιά

Κανείς δεν ξέρει πώς και γιατί η παράδοση του φιλιού πήρε σeξουαλικό νόημα.

Υπάρχουν διάφορες υποθέσεις, αλλά ποια είναι η πιο λογική;
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως το φιλί είναι μια μέθοδος εμβολιασμού, που εφευρέθηκε από τη φύση.

Το σάλιο περιέχει μια ποικιλία βακτηρίων, 80% των οποίων είναι παρόμοια σε όλους τους ανθρώπους και 20% ανά άτομο. Μέσω ενός φιλιού, αυτά τα βακτήρια που μεταδίδονται από άτομο σε άτομο προκαλούν μια αναβίωση άλλων μικροοργανισμών, δίνοντας ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλώντας το σχηματισμό των αντισωμάτων.

9. Παρατεταμένη εφηβεία

Ούτε και για τους πιο στενούς συγγενείς μας, τους μεγάλους πιθήκους, η μετάβαση από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή δεν είναι τόσο μεγάλη. Στους χιμπατζήδες, η σeξουαλική ωριμότητα παρατηρείται στην ηλικία των περίπου 5 ετών, όταν η παιδική ηλικία τελειώνει, στους ανθρώπους η περίοδος της εφηβείας διαρκεί 11 με 20 χρόνια.
Γιατί;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εφηβική περίοδος είναι μια καθυστερημένη ιστορική απόκτηση.

Η διάρκεια της εφηβείας εξαρτάται από το επίπεδο της κοινωνικής ανάπτυξης. Όσο υψηλότερη είναι, τόσο ευρύτερη είναι η ζώνη μεταξύ του τέλους της εφηβείας και της έναρξης της ενηλικίωσης.

10. Όνειρα

Οι πρόγονοί ήταν βέβαιοι ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου η ψυχή ενός ατόμου αφήνει προσωρινά το σώμα του για να περιπλανηθεί στον κόσμο.

Αργότερα, ο αυστριακός ψυχίατρος Sigmund Freud πρότεινε ότι τα όνειρα είναι μια αντανάκλαση ασυνείδητων επιθυμιών μας.

Αλλά σήμερα, οι περισσότεροι επιστήμονες το απορρίπτουν αυτό, υποστηρίζοντας ότι τα όνειρα συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας, ως αποτέλεσμα μιας τυχαίας ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Κάθε 90 λεπτά, το εγκεφαλικό στέλεχος στέλνει τυχαία ηλεκτρικά ερεθίσματα. Το μπροστά μέρος του εγκεφάλου,είναι υπεύθυνο για την αναλυτική εργασία, προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκωδικοποιήσει τα σήματα αυτά, και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να προκαλεί όνειρα.
Ωστόσο αυτό, δεν είναι εντελώς άχρηστο. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι ένας τρόπος για να κατανοήσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας και να εξερευνήσουμε κρυφές επιθυμίες και φόβους μας.

Επίσης,το να ονειρεύεται κανείς πιθανώς να διευκολύνει τη μεταφορά των πληροφοριών που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας από βραχυπρόθεσμες σε μακροπρόθεσμες πτυχές στην μνήμη.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: