1.400 προσλήψεις γιατρών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας

Θα καλύψουν κυρίως ανάγκες στα και τις εντατικές

1.400 προσλήψεις γιατρών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός ΥγείαςΠροσλήψεις 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας, θα στελεχώσουν τις εντατικές και θα καλύψουν κενά κλινικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιάννη Σταθά σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου Θηβών, οι προσλήψεις αυτές έχουν ζητηθεί, το τακτικό προσωπικό έχει επιλεγεί και μόλις εγκριθούν οι πιστώσεις θα δρομολογηθούν όπως θα προκηρυχθούν και τα επικουρικά των γιατρών.

Αναφορικά με τα προβλήματα του Αττικού νοσοκομείου που περίγραψε με μελανά χρώματα η βουλευτής Α΄ Αθήνας του , σε επίκαιρη ερώτησή της, τονίζοντας πως «η κάνει στην Υγεία με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών», ο υπουργός Υγείας ανέφερε: « κάνουμε στον περιορισμό της δαπάνης στα διοικητικά έξοδα. Περιορίζουμε τις διοικήσεις και την σπατάλη στις προμήθειες. Δεν επιχειρούμε να αδικήσουμε τους ιατρούς».

Ανάφερε μάλιστα ότι υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη για προσλήψεις 750 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που θα απορροφηθεί και στο Αττικό νοσοκομείο. Ανακοίνωσε δε, πως όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες πληρώνονται, ενώ στην παρούσα φάση που υπήρξε πρόβλημα από το Γενικό Λογιστήριο, επιλύθηκε πλέον και θα εξοφληθούν άμεσα οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου.  Πηγή: http://www.tanea.gr

http://medispin.blogspot.gr

1.400 προσλήψεις γιατρών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: