Ψάχνουν σε ποιά ελληνική τράπεζα θα δώσουν τις κυπριακές

Ψάχνουν σε ποιά ελληνική τράπεζα θα δώσουν τις κυπριακές

Η της Ελλάδας και το Οικονομικών θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η »απορρόφηση» των κυπριακών τραπεζών το συντομότερο δυνατό και εάν είναι εφικτό πριν ανοίξουν οι τράπεζες στην την Τρίτη το πρωί.
Το ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για την απόκτηση των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών διερευνά από χθες το βράδυ η Τράπεζα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς τραπεζών, οι συζητήσεις ξεκίνησαν ήδη από εχθές μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας και συνεχίζονται μέχρι αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδας και του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία το συντομότερο δυνατό και εάν είναι εφικτό πριν ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα την Τρίτη το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούνται και οι εξελίξεις στην , οι οποίες είναι ραγδαίες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για ενδεχόμενες επιπτώσεις από την απόφαση του για την Κύπρο, στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Αντίθετα όπως τονίζεται όσοι εμπιστεύθηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν έβγαλαν τα κεφάλαια τους έξω βγήκαν κερδισμένοι.

newsit

Ψάχνουν σε ποιά ελληνική τράπεζα θα δώσουν τις κυπριακές

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: