Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου!

Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου!

Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας έστειλαν οι μικροί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης! 

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, είπαν τα κάλαντα και τραγούδησαν, κάνοντας την ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή, σκορπίζοντας συγκίνηση στους γονείς τους, τους συγγενείς τους, αυτοδιοικητικούς παράγοντες του δήμου Τριφυλίας και τον κόσμο που τους καταχειροκρότησε θερμά και συνεχάρησαν το προσωπικό του σχολείου για το που επιτελεί με σεβασμό και αγάπη στη διαφορετικότητα! 

Οι ίδιοι οι μαθητές, με λαμπερά χαμόγελα και τη θέληση να σπινθηρίζει στα τους, δήλωσαν με το δικό τους τρόπο την αισιοδοξία τους για το μέλλον! Το μέλλον, που παρά τις δυσκολίες, με τις δικές τους ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες και την πίστη τους στη ζωή, μπορούν να το ατενίζουν με χαμόγελα! 

Παρουσιάζοντας το θεατρικό δρώμενο, η εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής του σχολείου, Γεωργία Αλεξανδροπούλου, σημείωσε πως τις μέρες των Χριστουγέννων, σε μια πόλη με τους δρόμους φωτισμένους, οι άνθρωποι φοράνε τα καλά τους, είναι μία γιορτινή ατμόσφαιρα αλλά, όπως όλοι ξέρουμε, υπάρχει πάντα και η άλλη όψη, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, όχι που δεν έχουν , αλλά κυρίως δεν έχουν ελπίδα για να ζήσουν και να συνεχίσουν με όνειρα τη ζωή τους. 

Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου!

Ακόμα, όμως και γι’ αυτούς, η πίστη, πάντα, στον Άγιο Βασίλη μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα τους και να ξεκινήσουν και πάλι να ελπίζουν και να εύχονται για ένα καλύτερο αύριο! Είναι η πίστη που δυναμώνει τη φλόγα της ψυχής των ανθρώπων ώστε ακόμα και στις ποιο δύσκολες στιγμές τους, να αισιοδοξούν και να ελπίζουν! Ευχήθηκε, δε, σε όλους Καλά Χριστούγεννα και να περάσουν όμορφα τις γιορτές! 

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, συγκινημένος από τη δύναμη της ψυχής των παιδιών, συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, σημειώνοντας πως «ο Φιλιατρών παλαιότερα και ο διάδοχός του , ο Τριφυλίας, το στηρίζει αυτό το σχολείο!», προσθέτοντας ότι, «δεν έχουμε εξαντλήσει το χρέος μας, αλλά είμαστε εδώ! Είμαστε εδώ για να δίνουμε κουράγιο στα παιδιά, στους γονείς, στους δασκάλους! Αυτό έχει , τον τελευταίο καιρό!». 

Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου!

Συνέχισε αναφέροντας πως, «τα είναι η μόνη Δημοτική Ενότητα της Τριφυλίας που στεγάζει τρεις τέτοιες δραστηριότητες. Το σχολείο αυτό, το Ειδικό Εργαστήρι και το ΚΑΦΚΑ. Η Φιλιατρινή κοινωνία δείχνει ότι αγκαλιάζει αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα. Και, δεν είναι μόνο η Φιλιατρινή κοινωνία γιατι και τις τρεις αυτές δραστηριότητες, οφείλω να σας εξομολογηθώ ότι, τις αγκαλιάζουνε και οι άλλες Δημοτικές Ενότητες. Μπορεί το Ειδικό Σχολείο να είναι εδώ, το Ειδικό Εργαστήρι να είναι εδώ, το ΚΑΦΚΑ να είναι εδώ, όμως η αγάπη και των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων είναι ουσιαστική». 

Κλείνοντας, τόνισε με έμφαση πως, «κάθε φορά που έρχομαι εδώ, φεύγω αναβαθμισμένος ανθρώπινα και κοινωνικά!» και ευχήθηκε σε όλους τα πολλά, καλό κουράγιο στους εκπαιδευτικούς και καλή δύναμη στους γονείς και σε όλους για να στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο. 

Στο σχολείο φοιτούν παιδάκια από ολόκληρη την Τριφυλία με ιδιαιτερότητες αλλά και ξεχωριστές δυνατότητες και τη φλόγα της ψυχής τους να δυναμώνει για τη μάθηση και γνώση, ενώ οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες και το έργο που προσφέρουν είναι πολύτιμο! 

του Ηλία Γιαννόπουλου – tharrosnews.gr
Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου! Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου! Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου! Φιλιατρά: Μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου!

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: