Σημεία από τη Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Σημεία από τη Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Για την πρώτη , τη ρύθμιση των χρεών και τον φόρο ακινήτων: «Για να φτιάξουμε νέα επιχειρηματική κουλτούρα πρέπει να αλλάξουμε τακτική.
Να προχωρήσουμε σε έναν νέο τρόπο διαχείρισης από τις τράπεζες και το δημόσιο όσον αφορά τα χρέη των Ελλήνων πολιτών. Πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις πέρα από την πρώτη κατοικία για περισσότερες δόσεις και πιο φιλικές ρυθμίσεις. Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να δώσει το πολιτικό σύστημα είναι πως ο Έλληνας πολίτης θα μπορέσει να επαναπροσδιορίσει την προσωπική και οικογενειακή του στρατηγική σε αυτές τις συνθήκες, ώστε να έχει ένα καλύτερο αύριο. Και αυτό να γίνει με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην ευνοηθούν όσοι ευνοήθηκαν τα προηγούμενα και έχουν πάγια τακτική να μην πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά να ευνοηθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε αδυναμία.»
…………………………

«Ο φόρος των ακινήτων είναι αντικειμενικός, διότι σε σχέση με το φόρο εισοδήματος, τον οποίο πολλοί συμπολίτες μας δεν δηλώνουν στο ακέραιο του, είναι αντικειμενικός διότι φορολογεί μια αντικειμενική περιουσία. Δεν μπορείς όμως να τον ονομάσεις δίκαιο, ούτε καν αριστερό βεβαίως. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει αγορά ακινήτων. Τα ακίνητα δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, να ενοικιαστούν ή να πουληθούν. Να χρησιμοποιούμε τις σωστές λέξεις, αντικειμενικός είναι, δίκαιος δεν μπορεί να ονομαστεί. Εάν όμως αυτή τη στιγμή καταρρεύσουν οι τιμές των ακινήτων, ποιοι θα ωφεληθούν; Έχετε την εντύπωση ότι εντός της Ελλάδας υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που δουλεύουν θα μπορούν να αγοράσουν σπίτι φτηνά; Αυτοί που πήγαν τα χρήματά τους έξω θα ευνοηθούν γιατί θα τα φέρουν μέσα αγοράζοντας ακίνητα σε πολύ χαμηλές αξίες. Σε έναν τέτοιο νέου τύπου μαυραγοριτισμό θα είμαστε σθεναρά απέναντι. Γι’ αυτό είμαστε ενάντια στην πολιτική της τρόικας.»

Για την Κεντροαριστερά:

«Για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, δεν χρειάζεται να αθροίσουμε προσωπικότητες και σωτήρες. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας νέος προγραμματικός λόγος. Να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με πραγματικές προτάσεις για τον τόπο. Οι αρχηγισμοί του παρελθόντος τέλειωσαν για όλα τα . Όσοι προσπαθούν να τους επαναφέρουν μάλλον ως φάρσα θα επανέλθουν κι όχι ως μια πραγματικότητα που θα δίνει ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα.»

Για τις δημοτικές εκλογές:

«Εμείς θα στηρίξουμε οποιοδήποτε σχήμα υπηρετεί την αντίληψη μιας άλλης διαχείρισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενός άλλου τρόπου διακυβέρνησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από ανθρώπους προοδευτικούς χωρίς την παλαιοκομματική νοοτροπία του χρίσματος, αλλά με διακηρυκτικό χαρακτήρα που θα αφορά τις τοπικές κοινωνίες. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου και συμμαχίας με τη ΝΔ στις δημοτικές εκλογές.»

Για τις Ευρωεκλογές και την Ευρώπη:

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Και είναι τραγικό για τη χώρα μας το μέλλον της Ευρώπης να κρίνεται στον τρόπο συμπεριφοράς των εταίρων απέναντι στην . Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες οφείλουν να προτείνουν έναν ρεαλιστικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ο οποίος δεν θα υπηρετεί τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας. Να δούμε ποιες είναι αυτές οι κινήσεις που οφείλει να κάνει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, για να ενδυναμώσει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης και να απαξιώσει τα φαινόμενα εθνολαϊκισμού.»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την με καθαρά εθνική λογική. Γιατί δεν μπορεί η χώρα να κάνει δέκα συνεχόμενες φορές εκλογές. Ο κ. οραματίζεται την Κυβέρνηση της Αριστεράς καλώντας να κυβερνήσει και με το , δύο κόμματα που το ένα λέει ότι είμαστε εντός στο και το άλλο λέει εκτός του . Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.»

Σημεία από τη Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη Σημεία από τη Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Σημεία από τη Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: