Περικοπές για την Blackberry

Περικοπές για την Blackberry

Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, , ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόλυση 4.500 εργαζομένων…
ή το 40 τοις εκατό του εργατικού της δυναμικού, μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του νέου της smartphone, Z10.

Οι απολύσεις –που θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία της εταιρείας- έχουν στόχο τη μείωση του κόστους κατά 50 τοις εκατό, καθώς η Blackberry αγωνίζεται να βρει αγοραστή. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τον αριθμό των νέων συσκευών που θα διαθέτει στην αγορά, σε μόλις 4.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία δέχτηκε μεγάλο οικονομικό πλήγμα όταν διέθεσε στην αγορά το Z10, καθώς η συσκευή δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία στους καταναλωτές με αποτέλεσμα η Blackberry να δηλώνει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ζημίες ύψους 995 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Θέτουμε σε εφαρμογή τις δύσκολες αλλά απαραίτητες λειτουργικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα, ώστε να κάνουμε γνωστή τη θέση μας σε μια ώριμη και ανταγωνιστική βιομηχανία, με σκοπό να οδηγήσουμε την εταιρεία προς την κατεύθυνση της αποδοτικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Blackberry, Θόρστεν Χάινς.

Η εταιρεία εξετάζει εναλλακτικές στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης της, μετά την αποτυχία στις πωλήσεις που σημείωσαν οι δύο τελευταίες της συσκευές.

Περικοπές για την Blackberry Περικοπές για την Blackberry

Περικοπές για την Blackberry

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: