Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στα Ζαρουχλέικα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στα Ζαρουχλέικα

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει και θα τιμήσει και φέτος στις 2 και 3 Οκτωβρίου την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, ο φερώνυμος ναός που βρίσκεται στην , στην οδό Ευβοίας 76 στα Ζαρουχλέικα.

Ο Ιερομάρτυρας Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, είναι ως γνωστό ο πολιούχος των Αθηνών και επιβλητικός ιερός ναός αφιερωμένος στη μνήμη του, υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Είναι προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος, γι’ αυτό και στις διήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν στον ιερό ναό της Πάτρας καλούνται να παραστούν οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανηγύρεως, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 στις 18.30 θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός και αρτοκλασία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ στις 22.00 θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία λειτουργία ενώ στις 18.00 το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με την περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου στους γύρω δρόμους Ευβοίας, Γοργοποτάμου και Ιοκάστης.

Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το ένατο έτος μετά από την Γέννηση Του Χριστού. Διετέλεσε μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου.

Υπήρξε ένας από τους πρώτους Αθηναίους που πίστεψε στον Χριστό και την χριστιανοσύνη. Σε νεαρή ηλικία βρέθηκε στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου, κοντά στο σημερινό Κάιρο, ακριβώς την εποχή της Σταυρώσεως Του Κυρίου. Την Μεγάλη εκείνη Παρασκευή την ώρα Της Σταυρώσεως Του Χριστού αν και μεσημέρι, σκοτίσθηκε ο ήλιος. Τότε ο νεαρός Διονύσιος συγκλονίσθηκε από το παράδοξο αυτό φαινόμενο και αναφώνησε, «ή Θεός πάσχει ή το πάν απόλλυται». Δηλαδή ή ο Θεός υποφέρει ή χάνεται το πάν. Σημείωσε δε με επιμέλεια την ημέρα και ώρα του υπερφυσικού αυτού γεγονότος του σκοτισμού του Ηλίου.

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: