«Ουγγαρία κι Ελλάδα δεν έχουν παραδεχθεί την πλήρη έκταση του ακροδεξιού εξτρεμισμού»

«Ουγγαρία κι Ελλάδα δεν έχουν παραδεχθεί την πλήρη έκταση του ακροδεξιού εξτρεμισμού»

Οι αρχές της Ουγγαρίας και της Ελλάδας δεν έχουν ακόμη παραδεχθεί την πλήρη έκταση των φαινομένων του εξτρεμισμού και… των ρατσιστικών διακρίσεων στις δύο χώρες, κάτι που καθιστά πιο δύσκολο γι” αυτές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που εγείρονται, σύμφωνα με μια έκθεση την οποία έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (ΟΘΔ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ΟΘΔ ανέφερε ότι αποφάσισε να εκπονήσει μια έκθεση για τις δύο χώρες διότι και στις δύο υπάρχουν εξτρεμιστικά , τα οποία διατηρούν σχέσεις με παραστρατιωτικές ομάδες, και αμφότερα έχουν αναδείξει βουλευτές, το Γιόμπικ στην Ουγγαρία και η Χρυσή Αυγή στην .

«Παρά τα αποδεικτικά στοιχεία υπέρ του αντιθέτου, πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τους οποίους συναντήθηκαν (απεσταλμένοι του) ΟΘΔ επέμειναν ότι οι διακρίσεις, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία κι ο εξτρεμισμός δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα στην Ουγγαρία», τονίζεται στην έκθεση.

Το φυλετικό μίσος εναντίον των Ρομά στην Ουγγαρία έχει εκδηλωθεί με πορείες ακροδεξιών, επεισόδια, βία και δολοφονίες στη χώρα. Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν τον Αύγουστο από την ουγγρική δικαιοσύνη για τις δολοφονίες έξι Ρομά με ρατσιστικά κίνητρα το 2008 και το 2009.

Οι κοινοβουλευτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι οι οποίοι συναντήθηκαν με τους ειδικούς του ΟΘΔ παραδέχθηκαν μεν την σημαντική αύξηση της ακροδεξιάς βίας τα τελευταία , αλλά απέδωσαν το γεγονός αυτό στην και στον μεγάλο αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που ζητούν άσυλο.

Ο ΟΘΔ σημείωσε στην έκθεσή του ότι η εκτεταμένη μισαλλοδοξία εναντίον των ξένων, των Ρομά και των Εβραίων είναι ένα πρόβλημα το οποίο καταγράφεται επί μακρόν στην Ελλάδα, και ότι οι αρχές δεν πράττουν αρκετά για να το αντιμετωπίσουν προληπτικά.

«Η αναγνώριση των ευρύτερων ζητημάτων θα αποτελούσε ένα ουσιώδους σημασίας βήμα για να αναπτυχθούν στοχευμένοι και αποτελεσματικοί αντίδρασης», σημειώνεται στην έκθεση.

«Ουγγαρία κι Ελλάδα δεν έχουν παραδεχθεί την πλήρη έκταση του ακροδεξιού εξτρεμισμού» «Ουγγαρία κι Ελλάδα δεν έχουν παραδεχθεί την πλήρη έκταση του ακροδεξιού εξτρεμισμού»

«Ουγγαρία κι Ελλάδα δεν έχουν παραδεχθεί την πλήρη έκταση του ακροδεξιού εξτρεμισμού»

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: