Ολα έχουν και ενα όριο…

Ολα έχουν και ενα όριο...Ελάφρυνση κάποιων από τους όρους λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα ζητά η ελληνική , σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt», η οποία επικαλείται επτασέλιδο έγγραφο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών. Η εφημερίδα σημειώνει, ωστόσο, ότι κύκλοι της τρόικας απορρίπτουν το ενδεχόμενο παραχωρήσεων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Αθήνα επικαλείται την πρόοδο που έχει σημειώσει, με αναφορά, μεταξύ άλλων, στο πρωτογενές πλεόνασμα των 415 εκατομμυρίων , στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην επιστροφή, πρόσφατα, περίπου έξι δισεκατομμυρίων στις ελληνικές τράπεζες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ζητά σημαντική μείωση του στην εστίαση, προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να στηριχθεί ο τομέας του τουρισμού κατά την υψηλή περίοδο. Αυτό θα αποτελούσε, τονίζεται, ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποφέρει τα τελευταία τρία εξαιτίας της λιτότητας.

Η Handelsblatt, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν θα δεχθεί να παραχωρήσει μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στους όρους του προγράμματος που εφαρμόζεται στην . «H χρηματοδότηση του προγράμματος είναι ούτως ή άλλως «ραμμένη πολύ στενά»», δηλώνουν κύκλοι των δανειστών στην εφημερίδα.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: