Οι εθνικες επετειοι, οι παρελασεις και τα λαθη

 Του Πέτρου Τρουπιώτη
 
 
 
    Στην χώρα μας, αντίθετα από τις περισσότερες χώρες του πολιτισμένου κόσμου, έχουμε εδώ και αποφασίσει να  έχουμε δυο εθνικές επετείους.
 Έτσι, μαζί με την επέτειο της «εθνικής παλιγγενεσίας» της 25 Μαρτίου του 1821, ήμερα που μπορεί δικαίως να θεωρηθεί Η εθνική επέτειος της χώρας, έχουμε εδώ και δεκαετίες αποφασίσει ότι θα πρέπει να γιορτάζουμε , ως εθνική επέτειο ( με ότι σημαίνει αυτό) και την 28ηΟκτώβριου, ήμερα που οι Ιταλοί του Μουσολίνι το 1940 κήρυξαν τον πόλεμο στην χωρά μας.
 Περά από την διαρκή « διαμάχη προοδευτικών και μη» για το ποιος είπε το Όχι, αν δηλαδή το είπε ο Μεταξάς  ή ο λαός, που……. ποτέ δεν καταλήγει πουθενά, υπάρχει βέβαια και το ερώτημα γιατί όλες οι άλλες δυτικές χώρες γιορτάζουν ( και όχι ως εθνική επέτειο) την απελευθέρωση τους από τους ναζιστές εμείς γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου .
 Βέβαια, όλα αυτά κάνεις δεν θέλει να τα βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων, γιατί μπορεί να κατηγορηθεί για «προδότης», άπατρις» η αλλά διάφορα  ή να προκαλέσει την μήνι διαφόρων συνδικαλιστών που θα χάσουν την αργία  η κάποιων επαγγελματιών που βγάζουν από τις γιορτές, παρελάσεις και άλλα.
  Ας μείνουμε λοιπόν στην σημερινή κατάσταση ( λάθος κατά την ταπεινή μου γνώμη αλλά δεν έχει σημασία) σύμφωνα με την οποία η «ένδοξη Ελλάς» έχει δυο εθνικές γιορτές.
 Όταν λοιπόν έχουμε δυο εθνικές γιορτές, στις όποιες προβλέπονται κατά το πρωτόκολλο παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, αυτές δεν μπορεί να είναι ούτε μίζερες, ούτε «ολίγον από γιορτές». η έχουμε αποφασίσει ότι θα είναι εθνικη επέτειος και θα γιορτάζεται ανάλογα η δεν θα είναι. ή έστω θα την ονομάσουμε εθνικη επέτειο αλλά δεν θα γίνονται παρελάσεις.
 Όταν επισήμως διοργανώνονται παρελάσεις κάθε είδους , αυτές δεν μπορεί να είναι «ολίγον από παρέλαση και ολίγον από  ».
     Στην διαμάχη λοιπόν που ξέσπασε προ ήμερων με αφορμή την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να παρελάσουν στην και κάποια άρματα, ο κ Αβραμόπουλος είχε δίκιο. Όπως είχε δίκιο όταν χθες έλεγε μιλώντας στην ότι «Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας, δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων»
Βεβαίως δεν χρειάζονται υπερβολές και σπατάλες, όμως όταν οργανώνουμε παρέλαση αυτή πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική και όχι «κάτι σαν παρέλαση».
 Όπως επίσης και πως κατά την διάρκεια των παρελάσεων δεν είναι δυνατόν να γίνονται διαδηλώσεις με κάθε είδους αιτήματα, ούτε επεισόδια, ούτε προσπάθεια  διάλυσης της παρέλασης . Οι παρελάσεις, γίνονται για έναν συγκεκριμένο λόγο, έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο  και όλα τα αλλά είναι «λαϊκισμοί» για να μην χρησιμοποιήσω καμία βαρύτερη έκφραση.
  Είναι λοιπόν τραγικό λάθος, για μια ακόμα φορά του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλοντας να ικανοποιήσει «αριστερές» υποτίθεται συνιστώσες, ανακοινώσε  τα ότι είναι « ανάγκη ο λαός να ανατρέψει την και στην φετινή επέτειο να εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ,».
 Δηλαδή για μια ακόμα φορά να γίνει « μπάχαλο’ στις κάθε είδους παρέλαση μόνον και μόνον γιατί κάποιοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να δείξουν πόσο επαναστάτες και αντισυμβατικοί είναι./
 Αναρωτιέμαι λοιπόν αν κάνεις έχει μυαλό πια, για να καταλάβει τι είναι σοβαρό και τι είναι γελοίο πια…

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: