Νεκρός ο ταχύτερος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα Bill Warner

Νεκρός ο ταχύτερος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα Bill Warner

Ο κόσμος της Μοτοσυκλέτας θρηνεί την απώλεια του Bill Warner. Ο 44χρονος από την Wimauma της Φλόριδας που ήδη κατείχε το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος με
έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να επιταχύνει πέρα από τα 300 μίλια ανά ώρα (483 χαω) στην περιορισμένη απόσταση των 1.609 μέτρων (ένα επίγειο μίλι).

Η προσπάθεια έλαβε χώρα στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης Ταχύτητας «Main Event», που διεξάγεται στην Αεροπορική Βάση Loring. Ενώ ο Warner επιτάχυνε με το αεροδυναμικά μεταλλαγμένο τούρμπο Suzuki Hayabusa, όταν η μοτοσυκλέτα παρεκτράπη δεξιά μόλις πέρασε το όριο του ενός μιλίου, βγήκε από τον αεροδιάδρομο και συντρίφθηκε στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, ο Warner μετά την πτώση είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με το περιβάλλον, όμως 75 λεπτά αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, σε νοσοκομείο της πόλης Καρίμπου (του Μέην) όπου είχε μεταφερθεί.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποια ήταν η ταχύτητά του όταν βγήκε από την πορεία του. Τα όργανα χρονομέτρησης πάντως έχουν καταγράψει μέγιστη ταχύτητα της προσπάθειάς του τα 458 χαω, πριν διασχίσει τη γραμμή του 1 μιλίου.

Την προηγουμένη μέρα ο Warner είχε κάνει ρεκόρ 476,3 χαω στο μίλι, και γι” αυτό αποφάσισε να προσπαθήσει να ξεπεράσει τα 300 μίλια ανά ώρα.

Tο ρεκόρ των 311,945 (501,919 χαω) είχε επιτύχει στην ίδια εκδήλωση Main Event το 2011, επιταχύνοντας σε απόσταση 1,5 μιλίου. Είναι ο μοναδικός αναβάτης μοτοσυκλέτας που έχει ξεπεράσει τα 300 μίλια, καθισμένος στη σέλα της μοτοσυκλέτας του.

Ο ίδιος μιλώντας στον Τύπο μετά από το ρεκόρ του είχε δηλώσει ότι το δυσκολότερο κομμάτι μιας τέτοιας «κούρσας» είναι η επιβράδυνση, οπότε η μοτοσυκλέτα είναι ασταθής και χοροπηδάει δεξιά-αριστερά. Στον αεροδιάδρομο της Βάσης Loring είχε στη διάθεσή του 1,5 μίλι για να σταματήσει και το χρειαζόταν μέχρι το τελευταίο εκατοστό.

Οι κανονισμοί επιβάλλουν στον αναβάτη, όταν επιβραδύνει να κατευθύνει τη μοτοσυκλέτα ελαφρώς αριστερά, ενώ αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, να την εκτρέπει δεξιά, ώστε να γνωρίζουν τα σωστικά συνεργεία τι συμβαίνει.

Νεκρός ο ταχύτερος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα Bill Warner Νεκρός ο ταχύτερος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα Bill Warner

Νεκρός ο ταχύτερος άνθρωπος με μοτοσυκλέτα Bill Warner

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: