Με οδηγίες από την τρόικα οι αλλαγές

Με οδηγίες από την τρόικα οι αλλαγές

Τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι οι αλλαγές στον Κώδικα των Δικηγόρων δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά πρωτοβουλία της κυβέρνησης…
επιχείρησε να καταρρίψει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής στη e-mail της τρόικα προς την ελληνική , στο οποίο και δίνονταν οι… κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να συνταχθούν οι εν λόγω αλλαγές.

Έτσι, διαψεύδεται, όπως σημειώνουν συνεργάτες της κ. Κωνσταντοπούλου, ότι δεν υπήρχε λόγος επίσπευσης από την τρόικα.

Το αυθεντικό μέιλ που παρουσίασε η κ.Κωνσταντοπούλου και έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό Unfollow

Με οδηγίες από την τρόικα οι αλλαγές

Μεταφρασμένο, έχει ως εξής :

Κώδικας Δικηγόρων: Σχόλια ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ

Σας ευχαριστούμε για τον αναθεωρημένο Κώδικα Δικηγόρων που λάβαμε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα. Παρακαλούμε, δείτε ορισμένες παρατηρήσεις κάτωθι:

(1) Για την ελάχιστη αμοιβή των δικηγόρων που αμοίβονται με πάγια αντιμισθία

Είμαστε εντάξει με τις προβλέψεις του Κώδικα και πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται κάποια αλλαγή. Θα το εκτιμούσαμε αν οι αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κατανοήσαμε σωστά πως, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο εθνικά θεσπισμένος κατώτατος μισθός για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ισχύει επίσης και για όλους τους δικηγόρους που αμοίβονται με πάγια αντιμισθία (ασκούμενους και μη).

(2) Για την καταβολή κατά τη συνταξιοδότηση δικηγόρων που αμοίβονται με πάγια αντιμισθία
Καλωσορίζουμε το αναθεωρημένο κείμενο κατά το οποίο η καταβολή εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότηση για δικηγόρους με πάγια αντιμισθία ευθυγραμμίζεται με των υπολοίπων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. (Άρ. 45(5)). Εξακολουθούν να μας μπερδεύουν οι πρώτες δύο προτάσεις του Άρ. 46(5) που προβλέπουν εφάπαξ σε οικειοθελή λύση σύμβασης. Θα εκτιμούσαμε μια εξήγηση από τις αρχές για το σκεπτικό αυτό, καθώς νομίζουμε ότι αυτό θα έπρεπε να είναι προαιρετικό για τον εργοδότη αλλά όχι ελάχιστη απαίτηση προβλεπόμενη από τον Κώδικα. Αυτό θα πρέπει να διευθετηθεί στην τελική εκδοχή του Κώδικα.

(3) Για την αποζημίωση απόλυσης δικηγόρων αμοιβόμενων με πάγια αντιμισθία

Πιστεύουμε ότι η πρόβλεψη του Άρ. 46(4) σύμφωνα με την οποία «σε περίπτωση απόλυσης, ένας δικηγόρος δικαιούται να συνεχίσει να λαμβάνει τον μηνιαίο μισθό του μέχρι να καταβληθεί η πλήρης αποζημίωση», δεν είναι ευθυγραμμισμένη με ό,τι ισχύει για άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και γι” αυτό το λόγο προτείνουμε να αφαιρεθεί από τον Κώδικα.

(4) Για τον τύπο πρόσθετης εισφοράς που εισάγεται στο αναθεωρημένο Άρθρο 61(1)

Υπάρχει μια νέα εισφορά στον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων του νόμου 2915/2001. Θα το εκτιμούσαμε αν μας γινόταν κατανοητή η προσθήκη αυτής της κατηγορίας.

Αναμένουμε ότι το προσχέδιο του Κώδικα Δικηγόρων θα υιοθετηθεί όπως έχουμε συμφωνήσει με τις Αρχές πριν το , ενσωματώνοντας τις ως άνω αναθεωρήσεις, το συντομώτερο δυνατόν.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι μια υποχρέωση με προθεσμία το τέλος Ιουλίου και έχει ήδη καθυστερήσει. Επιπλέον, πρόκειται για σημείο αναφοράς για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, του Οκτωβρίου, ώστε πρέπει να είναι ήδη ολοκληρωμένη και ψηφισμένη από το Κοινοβούλιο ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετική .

Με οδηγίες από την τρόικα οι αλλαγές Με οδηγίες από την τρόικα οι αλλαγές

Με οδηγίες από την τρόικα οι αλλαγές

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: