Με βοήθεια από το ΥΕΘΑ οι εφημερίες στην κινητικότητα

Με βοήθεια από το ΥΕΘΑ οι εφημερίες στην κινητικότητα
Συνάντηση Δ. Αβραμόπουλου – Αδ. Γεωργιάδη για συμβολή του στρατού και στην κάλυψη των ακριτών με ομάδα υγειονομικών μέσω των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

“Χείρα βοηθείας” τείνει το Εθνικής Άμυνας στο Υγείας, για την κάλυψη των αναγκών στις εφημερίες των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια των 15 ημερών που θα διαρκέσουν οι μετατάξεις υγειονομικών στο πλαίσιο του σχεδίου κινητικότητας.

Ταυτόχρονα, για τον Αύγουστο, το ΥΕΘΑ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) οργανώνουν ομάδα υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μέσω των ναυτικών μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο ΥΕΘΑ με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, και αποφάσισαν την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με την περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και εξειδικευμένων Στρατιωτικών Ιατρών, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις δυνατότητες των Σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ‘η είναι ένα κοινωνικό αγαθό και βέβαια εθνική προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης, κάτω από τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που καλούμεθα όλοι να ασκήσουμε την αποστολή μας. Και μας αφορά όλους’.

Γι΄ αυτό, συζητήθηκαν κοινές δράσεις των δύο υπουργείων που περιλαμβάνουν τα εξής:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς φροντίδας, της μέριμνας για όλους τους κατοίκους των Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, έχει δημιουργήσει μια διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό η οποία επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Ήδη για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη και το Καστελόριζο.

Αποφασίσθηκε επίσης η υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με την περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και εξειδικευμένων Στρατιωτικών Ιατρών, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις δυνατότητες των Σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ. Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας θα διατίθεται το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

Αποφασίσθηκε ακόμη η υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην και στην , κατά τη διάρκεια της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, με ενίσχυση της εφημερίας των νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο κ. ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων στην υγεία των πολιτών, με τη βοήθεια στις αεροδιακομιδές, αλλά και στην παροχή υποστήριξης, όταν υπάρχουν σχετικά αιτήματα.

Αναφερόμενος στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, δήλωσε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο η θητεία του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας, ως ο πιο μακροχρόνιος Υπουργός Υγείας της τελευταίας περιόδου.

Σε ότι αφορά τη η συμμετοχή του ΥΕΘΑ στην εκπόνηση του σχεδίου των 15 ημερών, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, καταρτίζουν ένα πλήρες , ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι καθοριστική. IATRONET
Με βοήθεια από το ΥΕΘΑ οι εφημερίες στην κινητικότητα

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: