«Μας έπιασαν στον ύπνο»!

«Μας έπιασαν στον ύπνο»!Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ.Στυλιανίδης είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες της ΕΚΤ προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου μετά την απόφαση του .

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Άσμουσεν της ΕΚΤ είχε προσθέσει στη συνέντευξη Τύπου πως αναμένει από την να κυρώσει σε νόμο τη φορολόγηση πριν από την ερχόμενη Τρίτη, όταν θα ξαναλειτουργήσουν οι τράπεζες στη χώρα μετά την αργία της Καθαρής Δευτέρας.
Ήδη έχουν γίνει κινήσεις για να παγώσουν οι καταθέσεις που υπερβαίνουν το όριο για την υψηλή φορολόγηση, όμως τα υπόλοιπα ποσά «θα είναι διαθέσιμα χωρίς περιορισμούς», επεσήμανε ο Άσμουσεν.
Στο κείμενό της για τη συμφωνία, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μας έπιασαν στον ύπνο», η ιστοσελίδα του Sigma Live αναφέρει ότι η Λευκωσία δέχθηκε τους όρους «υπό την απειλή κλεισίματος τραπεζών».

Χαρακτηρίζοντας οδυνηρή τη συμφωνία, το Sigma επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες που κάνουν λόγο για βραδιά θρίλερ με ρίξεις και εμπλοκές, ενώ η κυπριακή αντιπροσωπεία προειδοποίησε ακόμα και για αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις.

«Σοκ και δέος στην Κύπρο από την απόφαση του Eurogroup» τιτλοφορεί στην ιστοσελίδα του το ο Φιλελεύθερος το κείμενο για τη συμφωνία επί του κυρπιακού πακέτο, μιλώντας για απόφαση «που δεν έχει προηγούμενο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

***

Απόφαση σοκ, η οποία συνιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη για την κυπριακή , χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, τη συμφωνία των Βρυξελλών για διάσωση της Κύπρου.

Ο κ. Σιζόπουλος κατηγόρησε την για μειωμένες αντιστάσεις, ενώ, όπως είπε, δεν αποκλείει να υπήρξε έμμεση συμπαιγνία εκτός, αλλά και εντός Κύπρου.

Ευθύνες επέρριψε και στην προηγούμενη κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι βασικός τους στόχος είναι ο έλεγχος του φυσικού αερίου και ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού στα πρότυπα προηγούμενων σχεδίων.

Πρόσθεσε ότι το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ θα συνέλθει εκτάκτως το απόγευμα του Σαββάτου για να λάβει αποφάσεις, λέγοντας ότι το κόμμα έχει δεσμευθεί πως δεν θα δεχθεί ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα καταθέσεων.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: