Κρύο από την Τρίτη – Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Κρύο από την Τρίτη   Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο προβλέπει η ΕΜΥ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Τρίτη από τα βόρεια προς τα νότια ενώ αναμένονται και χιόνια στα ορεινά, στα βόρεια και κεντρικά της χώρας.

Για την Τρίτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιονιά στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, όμως από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στις βορειότερες περιοχές θα σταματήσουν. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο. Αύριο θα κάνουν την εμφάνισή τους και χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Αττικής (σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα), ακόμα και της Κρήτης.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, οπότε οι νοτιάδες που αναμένεται να επικρατήσουν θα ανεβάσουν και πάλι τις θερμοκρασίες.

Πηγή: enet

xespao

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: