Κούβα: Ελεύθερες, μετά από πενήντα χρόνια, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Κούβα: Ελεύθερες, μετά από πενήντα χρόνια, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης θα μπορούν να αγοράζουν αυτοκίνητα από εδώ και στο εξής οι Κουβανοί καθώς… η χώρα αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στις αγοραπωλησίες αυτοκινήτων που ίσχυαν τα τελευταία 50 .

Στα πλαίσια της νέας οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα οι Κουβανοί θα μπορούν πλέον ελεύθερα και χωρίς να χρειάζονται σχετική άδεια από το , να αγοράζουν ή να πωλούν τα αυτοκίνητά τους, μέσα στα όρια της χώρας, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Granma του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας.
Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί, σύμφωνα με την Granma, την απελευθέρωση της αγοράς και πώλησης των αυτοκινήτων, το οποίο αποτελούσε μονοπώλιο της κυβέρνησης μέχρι πρότινος.

Το μέτρο είναι ένα από τις 300 που προώθησε ο πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο το 2011, οι οποίες δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στην ατομική πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι τα μόνα αυτοκίνητα που μπορούσαν να αγοραστούν ή να πουληθούν από τους κατοίκους της χώρας πριν τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν όσα υπήρχαν πριν την επανάσταση του 1959.

newmoney.gr
Κούβα: Ελεύθερες, μετά από πενήντα χρόνια, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων Κούβα: Ελεύθερες, μετά από πενήντα χρόνια, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Κούβα: Ελεύθερες, μετά από πενήντα χρόνια, οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: