Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα αγοράζουν οι Τούρκοι

Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα αγοράζουν οι Τούρκοι

Μεγάλη έκπληξη στον διαγωνισμό προμήθειας του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος της Τουρκίας.
Το Συμβούλιο Εξοπλισμών υπο την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε την προμήθεια του Κινέζικου συστήματος σε αντίθεση με το Patriot των το οποίο θεωρούνταν ως φαβορί.
Ο των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Οι Κινέζοι κέρδισαν το διαγωνισμό και θα προμηθεύσουν την Τουρκία με το αντιαεροπορικό σύστημα FD-2000 το οποίο έχει εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και αντιμετωπίζει αεροπορικές απειλές σε ύψος 20 χιλιομέτρων.
Στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί απο το 2007 συμμετείχαν οι ΗΠΑ με τα Patriot, η Ρωσία με τους S-300 και S-400, οι ιταλο-γαλλική κοινοπραξία με το σύστημα Samp-T και η με το FD-2000.
Φήμες αναφέρουν πως οι Κινέζοι πρότειναν 50% φθηνότερη απο τους ανταγωνιστες τους. Τελευταίες πληφορορίες αναφέρουν πως η Κίνα πρότεινε την συμπαραγωγή του συστήματος μαζί με την Τουρκία.
Μέχρι και το τελευταίο λεπτό της απόφασης θεωρούνταν σίγουρη η επιλογή του Patriot κθαώς ηδη χώρες του NATO έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο αντιαεροπορικό σύστημα στα σύνορα με τη και οι γείτονες μας θεωρούνταν πως θα επιλέξουν την επιλογή εντός του ΝΑΤΟ. Με την επιλογή τους διέψευσαν τις προσδοκίες.

Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα αγοράζουν οι Τούρκοι Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα αγοράζουν οι Τούρκοι

Κινέζικο αντιαεροπορικό σύστημα αγοράζουν οι Τούρκοι

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: