Καλαμάρι εννέα μέτρων ξεβράστηκε στην Ισπανία!

Καλαμάρι εννέα μέτρων ξεβράστηκε στην Ισπανία!

Περισσότερο με μυθικό τέρας παρά με μαλάκιο μοιάζει το γιγάντιο καλαμάρι που ξεβράστηκε στις ακτές της Ισπανίας στον Ατλαντικό.

Πρόκειται για καλαμάρι του γένους Architeuthis και είναι 180 κιλά! Όπως είναι λογικό κάτοικοι και τουρίστες στην Λα Αρένα της Καντάμπρια τρόμαξαν στην αρχή, αλλά μετά εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα και άρχισαν τις φωτογραφίες.

Το καλαμάρι έχει ήδη μεταφερθεί στο Ναυτικό Μουσείο της Καντάμπρια, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του El Diario Montanes. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα κάνουν εντύπωση τα τεράστια του πλάσματος, χάρη στα οποία βλέπει τη λεία του στο σκοτάδι της αβύσσου.

Καλαμάρι εννέα μέτρων ξεβράστηκε στην Ισπανία!

Τα καλαμάρια Architeuthis είναι σχεδόν άγνωστα στους ειδικούς, καθώς βιντεοσκοπήθηκε για πρώτη φορά ζωντανό το 2006, ενώ τον φετινό Ιανουάριο παρουσιάστηκε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει το γίγαντα στο φυσικό του περιβάλλον, 600 μέτρα κάτω από την επιφάνεια στον Ειρηνικό Ωκεανό. Κανείς δεν γνωρίζει αν το γένος Architeuthis χωρίζεται σε πολλά είδη ή όχι. Ωστόσο οι βιολόγοι εκτιμούν ότι αυτά τα μαλάκια φτάνουν σε μήκος τα 13 μέτρα μέχρι τις άκρες των πλοκαμιών.

Πάντως εκτιμάται πως υπάρχουν και μεγαλύτερα καλαμάρια, το «κολοσσιαίο καλαμάρι» Mesonychoteuthis hamiltoni, με μέγιστο μήκος που εκτιμάται στα 14 μέτρα. Όμως μέχρι σήμερα κανείς δεν το έχει δει ζωντανό, ωστόσο ένα δείγμα μήκους 10 μέτρων και βάρους 450 κιλών ανασύρθηκε από μεγάλο βάθος έξω από την Ανταρκτική το 2007.

Πηγή: protothema

xespao

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: