Κένυα: 8 ύποπτοι στα χέρια των αρχών

Κένυα: 8 ύποπτοι στα χέρια των αρχών

Οι κενυατικές αρχές κρατούν οκτώ ανθρώπους σε σχέση με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ ενώ άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ανάκρισή τους.

Οι ύποπτοι κρατούνται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου, το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να παραμείνουν υπό κράτηση «για μεγαλύτερη χρονική περίοδο προτού τους απαγγελθούν κατηγορίες», είπε ο Κενυάτης υπουργός Εσωτερικών Τζόζεφ Όλε Λένκου..

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Κένυα είναι αποφασισμένη να μην αποσύρει τους της από την Σομαλία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια αποστολή «εθνικής ασφάλειας».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για άλλους αγνοούμενους από την επίθεση αυτή στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι. Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι δεκάδες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι ερευνητές της αστυνομίας, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν την ταυτότητα των επιτιθέμενων, ψάχνουν στα συντρίμμια στο εμπορικό κέντρο, στο οποίοι τρεις όροφοι κατέρρευσαν έπειτα από μια σειρά από εκρήξεις και μια τεράστια .

Την ίδια ώρα στρατιώτες που μετείχαν στις επιχειρήσεις στο Ουέστγκεϊτ δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τελευταίοι από τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι είχαν οχυρωθεί σε μια θωρακισμένη αίθουσα, εξοντώθηκαν την περασμένη Δευτέρα από τα πυρά ενός αντιαρματικού όπλου, τα οποία προκάλεσαν πυρκαγιά.

Σύμφωνα με δύο συγκλίνουσες μαρτυρίες του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο βολές μπαζούκα διαμετρήματος 84 χιλιοστών κατέστρεψαν μια θωρακισμένη αίθουσα στην οποία είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι από τους ισλαμιστές που είχαν επιτεθεί στο Ουέστγκεϊτ.

Δύο μέλη της ομάδας αυτής σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός από τους δράστες της επίθεσης, ο οποίος ήταν εξοπλισμένος με ένα οπλοπολυβόλο PKM και είχε πάρει θέση ψηλότερα, ουσιαστικά απαγορεύοντας στα μέλη της μονάδας να πλησιάσουν στην θωρακισμένη αίθουσα, εξήγησε ένας άλλος στρατιώτης.

«Δεν γνωρίζαμε πόσοι τρομοκράτες είχαν καταφύγει στην θωρακισμένη αίθουσα. Δεν τους είδαμε ποτέ» κατά τη διάρκεια των μαχών, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σημείωσε ότι δεν γνώριζε αν μαζί με τους επιτιθέμενους βρίσκονταν και όμηροι.

«Ήταν η μόνη επιλογή», διαβεβαίωσε εξάλλου ο ένας από τους δύο στρατιώτες. «Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιούμε τον σκληρό τρόπο για να σώσουμε τις ζωές άλλων», εξήγησε, χωρίς να αποκλείσει ωστόσο το ενδεχόμενο «παράπλευρων απωλειών», όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπήρχαν και όμηροι.

Κένυα: 8 ύποπτοι στα χέρια των αρχών Κένυα: 8 ύποπτοι στα χέρια των αρχών

Κένυα: 8 ύποπτοι στα χέρια των αρχών

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: