Κάμψη και τον Ιούνιο για την οικοδομή

Κάμψη και τον Ιούνιο για την οικοδομή

«Βουτιά» και τον Ιούνιο εφέτος η οικοδομή, καθώς ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 15,2%.
Ενώ, οι επόμενοι μήνες προοιωνίζονται το ίδιο δύσκολοι για τους περίπου 35 επαγγελματικούς κλάδους που εμπλέκονται στην πάλαι ποτέ «ατμομηχανή της οικονομίας», καθώς οι άδειες που εκδόθηκαν από τις πολεοδομίες της χώρας, περιορίστηκαν τον Ιούνιο κατά 31,7%. Το α΄ εξάμηνο εφέτος, ο ιδιωτικός οικοδομικός όγκος έχει μειωθεί επιπλέον κατά 37,3%.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

Το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε τον Ιούνιο εφέτος σε 1.331 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 229,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 930,3 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε μείωση κατά 31,7 % στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 22,5% στην επιφάνεια και κατά 15,2% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Το α΄ εξάμηνο εφέτος, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της χώρας, μείωση κατά 40% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 40,7% στην επιφάνεια και κατά 37,3% στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012.

Κάμψη και τον Ιούνιο για την οικοδομή Κάμψη και τον Ιούνιο για την οικοδομή

Κάμψη και τον Ιούνιο για την οικοδομή

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: