Ιαπωνία: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του Κιότο

Ιαπωνία: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του Κιότο

Με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει ακόμα και τα 160 χλμ./ώρα ο τυφώνας Μαν «σάρωσε» μεγάλο τμήμα της… νήσου Χονσού στην , αφήνοντας πίσω του νεκρούς, τραυματίες και σημαντικές καταστροφές.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε παραμένουν αγνοούμενοι. Η επαρχία Κιότο υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές. Πλημμύρες κατέστρεψαν καλλιέργειες και ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που διαμορφώθηκε αποτελούν οι από το πλημμυρισμένο τουριστικό θέρετρο Αρασιγιάμα.

Παράλληλα, δεκάδες ήταν οι αναφορές για κατολισθήσεις σε ορεινές περιοχές της επαρχίας, ενώ αρκετές επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές Δευτέρα και Τρίτη.

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, ειδικά συνεργεία καθαρισμού έχουν πιάσει δουλειά εδώ και αρκετές ώρες στην επαρχία Κιότο, απομακρύνοντας λάσπη, κορμούς δέντρων και διάφορα άλλα από τους δρόμους.

Την ίδια στιγμή πολίτες με σκούπες και φτυάρια στα χέρια καθαρίζουν τις αυλές των σπιτιών τους. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το νερό της βροχής σε ορισμένα σημεία της επαρχίας έφθασε ακόμα και το ένα μέτρο.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο τηλεφωνικό δίκτυο, ενώ λιγοστές ήταν οι ρεύματος.

Ιαπωνία: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του Κιότο Ιαπωνία: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του Κιότο

Ιαπωνία: Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι του Κιότο

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: