Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Τελικα ηταν παρα πολλοι εκεινοι που παρακολουθησαν την εκπομπη του Νικου Χατζηνικολάου το βράδυ της δευτέρας 21/10.

Καλεσμένος του ήταν ο «υγείας» και κοινό εκπρόσωποι γιατρών, φαρμακοποιών, και λοιπών φορέων.

Ο κόσμος, περίμενε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και όχι αοριστολογίες και παινέματα του υποτιθέμενου «κυβερνητικού έργου», αλλά δυστυχώς, όχι……….

μόνο δεν πήρε απαντήσεις, όχι μόνο δεν ξεκαθάρισε το μονιμως θολό τοπίο της υγείας, μπερδεύτηκε, απογοητεύθηκε, και εξοργίστηκε ακόμα περισσότερο κάτι που φάνηκε από το ίδιο βράδυ τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που βομβάρδισαν στην κυριολεξία με ερωτήσεις προς τον υπουργό τη σελίδα της εκπομπής, όσο και από τα διάφορα topics στη συνέχεια.

Ακούσαμε πολλά τρελά, που μόνο σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν.

Ούτε στην Ουγκάντα.

Την ώρα της συζήτησης περί «γενόσημων» φαρμάκων, το τι οργισμένες αντιδράσεις καταγράφηκαν από πάσχοντες ασθενείς μέσα στο face book δεν περιγράφεται.

Ναι ένα ελάχιστο δείγμα.

«απ το τίποτα έγινες υπουργός και μάλιστα Υγειας,δεν μου επιτρέπει η ανθρωπιά μου να σου ρίξω κατάρα να πάθει κάτι κάποιος απ την οικογένεια σου η ακόμη και συ…..μη προσπαθείς όμως να μου περασεις,οτι το γεννοσημο είναι που θα μου σώσει την ζωή…..ΣΚΑΣΕ!! εμείς που έχουμε χρόνιες παθήσεις, τα χουμε συζητήσει με τους γιατρούς μας και ΞΕΡΟΥΜΕ…….ΣΚΑΣΕΕΕΕ»

Δεν βάζω την «αρχή» του σχολίου, σας αφήνω να την φανταστείτε.

Ένα είναι σίγουρο.

Ότι ο κόσμος δεν ξέρει ΠΟΙΟΝ να πιστέψει, ΤΙ ισχύει και ΠΟΙΟΣ πειραματίζεται με τις ζωές μας γιατί αλλιώς τα λέει ο Ε.Ο.Φ, αλλιώς οι γιατροί, αλλιώς το υπουργείο και οι φαρμακοβιομήχανοι, και τέλος, αλλιώς οι φαρμακοποιοί.

Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο.

Και φυσικά, όλο ΘΡΑΣΟΣ για ακόμα μια φορά μίλησαν και για τις γνωστές και αυξανόμενες περικοπές στην .

Μέσα σε όλα τα άλλα που εξόργισαν τον κόσμο, και που για να βγουν ερωτηματολόγια στην εκπομπή θα έπρεπε να διαρκέσει για κανένα μήνα και ΑΝ έφτανε ο χρόνος, ήταν και το θέμα των αναπήρων, και των ΚΕΠΑ.

Τα ΚΕΠΑ λοιπόν, όπως μάθαμε από τον υπουργό, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ρε αυτοί δεν πάνε καθόλου καλά.

Δεν παίρνουν απλά ληγμένα, αλλά όπως φαίνεται παίρνουν …. «γενοσημα ληγμένων».

Ουσιαστική ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ δόθηκε για τα ΚΕΠΑ, και αν περιμένουμε να εφαρμοστούν τα «σχέδια», οι διαδικασίες, και άλλα πολλά, ένα είναι σίγουρο, ότι οι ανάπηροι, θα περάσουν από επιτροπές (ΑΝ περάσουν) μετά από τρία χρόνια.

Σε ένα είχε δίκιο, και τον παραδέχτηκα μερικώς τον υπουργό.

Στο ότι «ντρέπεται»,στο συναίσθημα, όταν απευθυνόταν στον εκπρόσωπο των παραπληγικών.

Ναι, ΠΡΕΠΕΙ να ντρέπεται όχι μόνον αυτός αλλά και ΟΛΗ η για το χάλι των ανθρώπων, για το ότι παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη.

Στην όσοι ντρέπονται, κάνουν «χαρακίρι» ακόμα και σήμερα.

Στην , οι ΕΝΟΧΟΙ υποχρεώνουν το λαό να κάνει χαρακίρι.

Παίζουν στα φανερά με τις ζωές ΟΛΩΝ με ήσυχη τη συνείδηση και χωρίς κανέναν ενδοιασμό γιατί παρόλο που είναι υπεύθυνοι για πολλά, μένουν, και θα μείνουν ατιμώρητοι.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Βασίλης Τσούγκαρης

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: