Η Κίνα θέλει να εφαρμοστεί γρήγορα η καταστροφή των χημικών

Η Κίνα θέλει να εφαρμοστεί γρήγορα η καταστροφή των χημικών

Τη γρήγορη εφαρμογή της αμερικανορωσικής συμφωνίας για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας ζήτησε την… Παρασκευή η , εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια πολιτική λύση στην κρίση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι, η χώρα του οποίου είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να ασκεί βέτο στις αποφάσεις του, είπε ότι το Πεκίνο αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση χημικών όπλων από όλες τις χώρες. «Στηρίζουμε τη γρήγορη έναρξη της διαδικασίας για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου», τόνισε μιλώντας στο ινστιτούτο μελετών Μπρούκινγκς της Ουάσινγκτον.

Ο Ουάνγκ πρόσθεσε ότι η Κίνα βλέπει θετικά την οργάνωση μιας δεύτερης διάσκεψης για το συριακό ζήτημα στη Γενεύη, που θα έχει ως στόχο την εξεύρεση διεξόδου για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου. «Πιστεύουμε ότι μια πολιτική διευθέτηση είναι ο μοναδικός δίκαιος τρόπος για τη λήξη του πολέμου», σημείωσε.

Την Πέμπτη ο Κινέζος υπουργός είχε συναντηθεί με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι ο οποίος κάλεσε το Πεκίνο να διαδραματίσει θετικό και εποικοδομητικό ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας όσον αφορά στο θέμα της Συρίας.

Η Κίνα θέλει να εφαρμοστεί γρήγορα η καταστροφή των χημικών Η Κίνα θέλει να εφαρμοστεί γρήγορα η καταστροφή των χημικών

Η Κίνα θέλει να εφαρμοστεί γρήγορα η καταστροφή των χημικών

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: