Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video]

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video]

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου «Γιάννης Δασκαλογιάννης» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εκπροσώπων φορέων…
που σχετίζονται με τον τουρισμό, με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην διάρκεια της συνάντησης – η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο Χανίων παρουσία και του Βουλευτή Χανίων κ.Μανούσου Βολουδάκη – όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν την κα Κεφαλογιάννη και της παρέδωσαν και αναλυτικά υπομνήματα.

Η Τουρισμού, ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, τόνισε πως για να πετύχει το εγχείρημα, αναγκαία προϋπόθεση είναι – εκτός των ξενοδοχείων – να είναι σε «λειτουργία» και η υπόλοιπη τουριστική «αγορά».

«Για μας ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του θέλουμε να κερδίσομε για τον ελληνικό τουρισμό, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να κινητοποιηθεί όλη η τοπική κοινωνία και οικονομία υπό την έννοια ότι μπορούμε να φέρομε τουρίστες στα , την το χειμώνα όμως θα πρέπει να μπορούν να έχουν και δραστηριότητες να κάνουν» είπε η κα Κεφαλογιάννη.

Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο ήταν και οι σημερινές επισκέψεις της Υπουργού στα Χανιά.

Δηλαδή σε οινοποιείο καθώς επίσης και στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (δείτε εδώ) αλλά και στην υπό ανακαίνιση οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία θα λειτουργήσει ως μουσείο από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελ.Βενιζέλος» (δείτε εδώ).

Επίσης η κα Κεφαλογιάννη και σε ότι αφορά κάποια επιμέρους θέματα, γνωστοποίησε πως υπηρεσίες τουρισμού θα παρέχονται μέσω της Περιφέρειας, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί ο μειωμένος και πως σε συνεργασία με το Υπ.Οικονομικών εξετάζεται και το θέμα των πνευματικών συγγενικών δικαιωμάτων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν συνοπτικά τα εξής:

Ο Αερολιμενάρχης Χανίων

Ο κ.Σταύρος Καστρινακης ενημέρωσε την Υπουργό για την πορεία των έργων της επέκτασης του αεροσταθμού, ενώ έθεσε και επιπλέον τρία ουσιαστικά ζητήματα, τα οποία είναι σημαντικά για να είναι ολοκληρωμένες οι υπηρεσίες του αεροδρομίου. Το πρώτο αφορά στην εγκατάσταση ραντάρ προσέγγισης, ενώ επίσης σημαντικό για να αυξηθεί και η δυναμική υποδοχής αεροσκαφών, είναι και η επέκταση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Τέλος ανέφερε το θέμα της απόκτησης του συστήματος «Cute», το σύστημα που θα μπορεί ο επιβάτης να κάνει check in ηλεκτρονικά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων

Ο κ. Μανώλης Γιαννούλης, ανέφερε πρώτα το θέμα του ΕΕΤΗΔΕ, που αποτελεί ένα μεγάλο βάρος για τα ξενοδοχεία και ειδικά για τις μικρές τουριστικές μονάδες.

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video]
Εξίσου σημαντικό ήταν και το θέμα των οικονομικών βαρών που προκύπτουν για τις τουριστικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα που πληρώνουν, ενώ σημείωσε ότι για αυτό το θέμα μιλάνε οι ξενοδόχοι με πάνω από 17 διαφορετικούς φορείς.

Επιπλέον ζήτησε να μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ για τον τουρισμό και καλύτερη φορολόγηση, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν, ενώ ζήτησε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το θέμα των παράνομων ξενοδοχείων με τακτικούς ελέγχους, καθότι δημιουργούν απώλειες στις νόμιμες ξενοδοχειακές μικρές και μεγάλες μονάδες.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννούλης έθεσε το θέμα της δημιουργίας Γραφείου του ΕΟΤ στην Κρήτη, ενώ είπε και για το θέμα του πόθεν εσχες στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις ΑΕ που θα ισχύσει από την επόμενη χρόνια και θα είναι αρνητικό για την ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων

Ο κ. Γιάννης Μαργαρώνης, έθεσε επίσης το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, ενώ ανέφερε ότι θα δώσει μεγάλη ανάπτυξη στο χειμερινό τουρισμό η μείωση των τελών του Αεροδρομίου.

Ανέφερε και ένα τεχνικό θέμα, που αφορά στην διάβρωση των ακτών του βορείου άξονα, που σταδιακά θα δημιουργήσει θέμα στην ακτογραμμή.

Ενώ ζήτησε να προχωρήσει το Νομοσχέδιο για τον Αγροτουρισμό, αφού είναι πολύ σημαντικό για να συνδεθεί η πρωτογενής παραγωγή με τον τουρισμό.

Σημαντικότερο όμως όλων, ήταν η που κάνει το ΕΒΕΧ στον ΕΟΤ, όπου έκανε την πρόταση να παραχωρήσει χώρο με όλα τα λειτουργικά έξοδα του πληρωμένα (, ρεύμα κλπ), ώστε να γίνει γραφείο του ΕΟΤ στα Χανιά.

Ο Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων

Ο κ. Χρήστος Μυλωνάκης ζήτησε και ο ίδιος να λυθεί άμεσα το θέμα της αγοράς του Συστήματος «Cute», ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου με προσωπικό.

Έθεσε επίσης δυο μεγάλα θέματα, το πρώτο αφορά στην σύνδεση του Αεροδρομίου με τον ΒΟΑΚ και την σύνδεση των Χανίων με την .

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων

Ο κ. Κώστας Μπροκαλάκης, ανέφερε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στο Νομό και ζήτησε στο μέλλον στις διεθνείς εκθέσεις που συμμετέχει η , εκτός του ότι πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο περίπτερο που να είναι όλες οι περιοχές, να δημιουργείται και ένας χώρος σε αυτό που θα αφορά μόνο στην Κρουαζιέρα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Τέλος ο κ. Τάκης Ζερβουδάκης, συμφώνησε στο θέμα της ανοιχτής αγοράς, ώστε να επιτευχθεί σωστά η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, επισημαίνοντας πως αυτό πρέπει να γίνει με σωστούς όρους και όχι ασύδοτα.

Κλείνοντας είπε ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές για τον Γαμήλιο Τουρισμό, ωστόσο όμως πρέπει να λυθεί το νομοθετικό σε σχέση με την σχετική απαγόρευση που υπάρχει τώρα. 

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video]
Flashnews.gr
Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video] Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video]

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου σε συνάντηση της Ο.Κεφαλογιάννη με φορείς των Χανίων [video]

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: