Ενώπιον του ανακριτή ο «υπαρχηγός»

Ενώπιον του ανακριτή ο «υπαρχηγός»

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο τελευταίος εκ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς… Προσερχόμενος στα δικαστήρια ο κ.Παππάς, φώναξε προς τους δημοσιογράφους ότι «η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις , όποτε κι αν γίνουν».

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν από το πρωί οπαδοί του κόμματος, καθώς και βουλευτές, ανάμεσά τους ο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Τα ξημερώματα προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς και ο πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός και ο Γιώργος Πατέλης, καθώς και η ανθυπαστυνόμος που έχει συλληφθεί, επίσης, για την υπόθεση της ΧΑ, αναμένεται να οδηγηθούν το απόγευμα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χθες, ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με τις κλήσεις οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Οι ειδικοί ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χαράλαμπος Παπακώστας, με σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων, που παρίσταντο στη διάρκεια της ανάκρισης έκριναν προφυλακιστέο το Γιάννη Λαγό, ενώ άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους άλλους τρεις συλληφθέντες βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο, δεχόμενοι προφανώς ότι δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση.

Οι ανακριτές επέβαλαν στους τρεις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης κάθε 1η και 15η σε αστυνομικό τμήμα, ενώ μόνο στον Ηλία Κασιδιάρη επέβαλαν επιπλέον και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 .

Οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν μαραθώνιες, καθώς ξεκίνησαν στις 3.30 το απόγευμα της Τρίτης με πρώτο τον Ηλία Κασιδιάρη και διήρκεσαν μέχρι τις 8.30 το πρωί χτες.

ΠΗΓΗ: Εθνος

Ενώπιον του ανακριτή ο «υπαρχηγός» Ενώπιον του ανακριτή ο «υπαρχηγός»

Ενώπιον του ανακριτή ο «υπαρχηγός»

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: