Ελληνες ς μαθητές αποκλεισμένοι στην Ουγγαρία λόγω χιονοθύελλας

Ελληνες ς μαθητές αποκλεισμένοι στην Ουγγαρία λόγω χιονοθύελλας

Με τον Ούγγρο ομόλογό του επικοινώνησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζητώντας του την άμεση συνδρομή των ουγγρικών Αρχών, προκειμένου να απεγκλωβιστεί πούλμαν που μεταφέρει μαθητές και να μεταφερθούν σε ασφαλές κατάλυμα.

Το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε από τη Βιέννη προς τη Βουδαπέστη μαθητές της Γ’ Λυκείου Αμπελώνα Λαρίσης στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, παραμένει ακινητοποιημένο λόγω……
σφοδρής χιονοθύελλας στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η ελληνική Πρεσβεία στην Βουδαπέστη και ήρθε σε άμεση επαφή με τις αρμόδιες ουγγρικές Αρχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Λυκειάρχη και συνοδό τους, καθώς και με τους γονείς τους στην , προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για την κατάστασή τους.

Κλιμάκιο με στελέχη της Πρεσβείας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί ήδη να προσεγγίσει το σημείο που έχουν εγκλωβισθεί οι μαθητές.

Όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς και απολύτως καλά στην τους καθώς όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση  του υπουργείου Εξωτερικών, στο σημείο έχουν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας της Ουγγαρίας, προκειμένου να απεγκλωβισθεί το όχημα και να μεταφερθούν οι μαθητές σε ξενώνα στην παραπλήσια πόλη Gyo

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: