Δικαστήριο στην Ισπανία «έριξε» 302 χρόνια φυλακή σε παιδεραστή δάσκαλο καράτε

Δικαστήριο στην Ισπανία «έριξε» 302 χρόνια φυλακή σε παιδεραστή δάσκαλο καράτε
Αυστηρό τέλος έβαλε το δικαστήριο της Λας Πάλμας σε μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις στην ιστορία της Ισπανίας, καθώς καταδίκασε τον πρώην πρωταθλητή του καράτε Φερνάντο Τόρες Μπαένα, σε 302 φυλάκισης για σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων μαθητών, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ανήλικοι…
Ο Φερνάντο Τόρες Μπαένα διατηρούσε επί δεκαπέντε χρόνια σχολή πολεμικών τεχνών και «οργάνωνε πραγματικά σeξουαλικά όργια όπου οι νέοι όχι μόνο έπρεπε να υποκύπτουν σε κάθε είδους σeξουαλική δραστηριότητα μαζί του αλλά πιέζονταν να κάνουν και με άλλους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου» με βάση το κατηγορητήριο.

Το δικαστήριο της Λας Πάλμας, μάλιστα, χαρακτήρισε τον Μπαένα «σeξουαλικό αρπακτικό» και τον έκρινε ένοχο για «ένα κατ “ εξακολούθηση, για σeξουαλική κακοποίηση άνευ προηγουμένου».

Οι αιτιάσεις του Μπαένα και των συνηγόρων του πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα έπεσαν στο κενό, καθώς οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τον Μπαένα ανέφεραν ότι δεν είναι «ψυχικά ασθενής» αλλά περιέγραψαν έναν άνθρωπο «ιδιαίτερα χειριστικό, παθολογικά ναρκισσευόμενο, με υπέρμετρη αυτοεκτίμηση που τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός», που δεν έχει καμία συναίσθηση «παρά μόνο εάν επιδιώκει να ικανοποιήσει την ανάγκη του να τον θαυμάζουν».

Αυστηρότατες ποινές επέβαλε η δικαιοσύνη και στη σύζυγο του Μπαένα, Μαρία Χοσέ Γκονθάλεθ, καταδικάζοντάς την σε 148 χρόνια κάθειρξης, αλλά και μια ακόμη δασκάλα του καράτε στην οποία επέβαλε 126 χρόνια κάθειρξη, καθώς και οι δύο κρίθηκαν συνένοχοι και συνεργοί.

Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας το Φεβρουάριο του 2010 όταν και συνελήφθη ο Μπαένα έπειτα από μαθητή του, ενώ η ισπανική κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί όταν ένα από τα θύματά του αποκάλυψε ότι κακοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2009, σε ηλικία 9 ετών, σε μια περίοδο που η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη.

Σημειωτέον ότι η ανώτερη στην για παιδεραστία είναι είκοσι χρόνια, αλλά εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεση το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: