«Γυμνάσια» για 130.000 φορολογουμένους

«Γυμνάσια» για 130.000 φορολογουμένους

Το ψάρι στα χείλη των φορολογουμένων οι οποίοι, ενώ εκλήθησαν να υποβάλουν δικαιολογητικά για τις φορολογικές τους δηλώσεις…
αποφάσισαν να παραπέμψουν την υποχρέωσή τους στις καλένδες, φέρεται αποφασισμένο να ψήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Καραγιώργη Σερβίας, όσοι έλαβαν το σήμα της εφορίας να προσκομίσουν δικαιολογητικά και το αγνόησαν επιδεικτικά θα παραμείνουν στην αναμονή όσο χρειαστεί, δηλαδή μέχρι να αποφασίσουν να τα υποβάλουν, προκειμένου να λάβουν τυχόν επιστροφές φόρου που δικαιούνται.

Αντίθετα, σε όσους από αυτούς προκύπτει χρεωστικό σημείωμα, η εκκαθάριση θα γίνει κανονικά και στη συνέχεια θα βρεθούν αντιμέτωποι και με πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 340.791 φορολογούμενους οι οποίοι εκλήθησαν για έλεγχο, 212.184 υπέβαλαν κανονικά τα δικαιολογητικά τους, όμως 128.607 άτομα δεν ανταποκρίθηκαν.

Από τη ΓΓΠΣ πάντως υπάρχουν και καλά νέα. Χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν υποβάλει έγκαιρα δηλώσεις και δικαιολογητικά και δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα το εκκαθαριστικό τους με αποτέλεσμα να ζουν με τον… τρόμο της μιας δόσης θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν σε δύο δόσεις τους πρόσθετους φόρους.

Η ΓΓΠΣ θα αποστείλει σήμερα νέα παρτίδα εκκαθαριστικών με ημερομηνία βεβαίωσης του φόρου 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο σε δύο δόσεις, μία έως το τέλος Οκτωβρίου και μία έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς τη μία δόση δεν φαίνεται ότι θα γλιτώσουν περίπου 300.000 φορολογούμενοι, λόγω είτε μη υποβολής δικαιολογητικών είτε υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων που οδηγεί σε καθυστέρηση την εκκαθάριση.

Για αυτούς, αλλά και για τους υπόλοιπους με τις 2 ή τις 3 δόσεις, καθώς η παρτίδα των φόρων σε ορισμένες περιπτώσεις δε σώζεται με τίποτα, μόνη λύση φαντάζει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε δόσεις ή η πληρωμή τους με πιστωτικές κάρτες σε ακόμα και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις και με την έκπτωση φόρου 1,5% λόγω εξόφλησης.

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: