Βορίδης:«Εκτός νόμου η ΧΑ και χωρίς πρόσθετη νομοθεσία»

Βορίδης:«Εκτός νόμου η ΧΑ και χωρίς πρόσθετη νομοθεσία»

Προφανώς υπάρχουν δύο άκρα στην .

Μόνο με μία «ορισμένη νομική ερμηνεία» και χωρίς πρόσθετη νομοθεσία μπορεί, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Όπως λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, «αν ήταν πολιτική η δίωξη θα είχαν κρατηθεί όλοι» ενώ προειδοποιεί πως «η μη κράτηση δεν προοιωνίζεται αθώωση».

«Η Δικαιοσύνη μόνη της, ανεπηρέαστη, έκρινε για την ποινική μεταχείριση εκάστου κατηγορούμενου. Οι κατηγορίες όμως αποδόθηκαν σε όλους», αναφέρει, «και φυσικά η μη κράτηση δεν προοιωνίζεται αθώωση. Όσοι όμως πανηγύριζαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την κατάρρευση της σκευωρίας την επομένη κιόλας μιλούσαν για “επίορκα ανθρωπάκια’. Δεν γίνονται και τα δύο».

Ερωτηθείς για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κ. Βορίδης σημειώνει: «Για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αποτέλεσμα να κρατηθούν προσωρινά ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος, δύο βουλευτές, να επιβληθούν περιοριστικοί όροι σε άλλους τρεις βουλευτές, να κρατούνται προσωρινά άλλα μέλη της οργάνωσης. Τονίζω πως αυτό είναι απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και φορά πράξεις που σχετίζονται με παραβίαση του ποινικού μας νόμου, δηλαδή τέλεση κακουργημάτων. Πολιτικά τίθενται δύο ζητήματα: η εναρμόνιση του συνόλου της έννομης τάξης με την κρίση της Δικαιοσύνης και φυσικά η ανάδειξη σε πολιτικό επίπεδο του χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικές διαφορές, οι ιδεολογικές διαφορές, η κρίση, οι σκληρές διαιρέσεις που έχουν ενσκήψει στην ελληνική κοινωνία δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να οδηγήσουν στη βία , στους φόνους, στην ένοπλη σύγκρουση, στο έγκλημα. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει ανεκτό ούτε από τη συντεταγμένη πολιτεία ούτε από τους πολίτες. Και αυτό είναι το καθαρό μήνυμα που εξέπεμψε προς πάσα κατεύθυνση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Το έγκλημα και η βία δεν έχουν θέση στην πολιτική».

Για τον Μάκη Βορίδη «προφανώς υπάρχουν δύο άκρα στην Ελλάδα και ο αγώνας της κυβέρνησης είναι διμέτωπος, όπως λέει.  

Βορίδης:«Εκτός νόμου η ΧΑ και χωρίς πρόσθετη νομοθεσία»

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: