Αυτοί πλήρωσαν για να ακούσουν τον Γιώργο Παπανδρέου

Αυτοί πλήρωσαν για να ακούσουν τον Γιώργο Παπανδρέου

Υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας αθλητικών ειδών, αδερφός Αμερικανού πρόεδρου και άλλοι αξιωματούχοι ανάμεσα σε όσους κατέβαλαν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να ακούσουν τον πρώην πρωθυπουργό

Με τους αποκαλούμενους τρεις μύθους, όπως ό ίδιος τους αποκαλεί, αποφάσισε να τα βάλει ο πρώην , προσπαθώντας να κάνει κατανοητή στο κοινό του την ελληνική .

Η ομιλία έγινε στις 26 Φεβρουαρίου σε μια αίθουσα 2.700 ατόμων στο Πόρτλαντ και χαρακτηρίστηκε ως ψυχωμένη από τα ΜΜΕ του Όρεγκον, της πολιτείας στην οποία εδρεύει η οργάνωση World Affairs Council.

Σύμφωνα με την ανάλυση του πρώην πρωθυπουργού ο πρώτος μύθος αφορά τα PIGS του Ευρωπαϊκού νότου, χώρες οι οποίες υποτίθεται ότι καταστράφηκαν εξαιτίας της οκνηρίας των λαών τους και πρέπει να τιμωρηθούν.

Κατά τον ΓΑΠ ο δεύτερος έχει πλεχθεί γύρω από την υπόληψη της Ελλάδας και συνίσταται στο υπεραπλουστευτικό συμπέρασμα ότι «για όλα φταίνε οι ασύδοτοι και διεφθαρμένοι σοσιαλιστές που κυβέρνησαν τη χώρα».

Ο τρίτος μύθος έχει να κάνει με την αντίληψη ότι οι δεν έκαναν τίποτα για να περιορίσουν το δημόσιο έλλειμμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Εάν κάναμε μια αναγωγή στα οικονομικά μεγέθη της Αμερικής αυτό που έχουμε καταφέρει στην θα αντιστοιχούσε με μείωση του ελλείμματος κατά ένα τρις δολάρια».

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργός ανέπτυξε επίσης ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, τη φιλική προς το μέλλον ανάπτυξη και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Το κοινό συμπάθησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την επιχειρηματολογία του αλλά και για το στυλ του ως ομιλητή.

Στο ακροατήριο ήταν ο Χανς Βαν Αλεμπικ, υψηλόβαθμο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας με αθλητικά είδη ο οποίος και ξαφνιάστηκε από την φυσική κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού, όπως και ο Ντον Νίξον, αδερφός του Ρίτσαρντ Νίξον, όπως και η πρέσβειρα Χάριετ Ιζομ, οι οποίοι κατέβαλαν και ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό για να παρακολουθήσουν την ομιλία του .

Τον ελληνικό τόνο στον χώρο έδιναν μια μίνι έκθεση με αντιπροσωπευτικά δείγματα λαϊκής τέχνης, καθώς και λίγο κρασί οι οποίοι συνοδεύονταν μερικούς ελληνικούς μεζέδες.

Πηγή: newsbomb

Αυτοί πλήρωσαν για να ακούσουν τον Γιώργο Παπανδρέου

xespao

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: