ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α…


ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α...
Την άρση ασυλίας και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε με ονομαστική ψηφοφορία η Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για τους Ελ. Ζαρούλια, Στ. Μπούκουρα, Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρο. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 236 βουλευτές και ψήφισαν…

-Ελ. Ζαρούλια (μετέφερε σφαίρα σε επισκεπτήριο στον Ν. Μιχαλολιάκο): 235 ναι, 1 άκυρο.

-Στ. Μπούκουρας (μετά από μήνυση του Δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού): 235 ναι, 1 άκυρο.

-Ηλ. Κασιδιάρης (συμμετοχή στα επεισόδια στον Μελιγαλά): 234 ναι, 1 όχι, 1 άκυρο.

-Ηλ. Παναγιώταρος (συμμετοχή στα επεισόδια στον Μελιγαλά): 235 ναι, 1 άκυρο.

Άρση ασυλίας του Β. Καπερνάρου

Επίσης ήρθη η ασυλία του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρου με 232 ναι. 2 όχι, 1 παρών και 1 άκυρο. Την άρση της ασυλίας του είχε ζητήσει και ο βουλευτής.

Δεν ήρθη η ασυλία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Διακάκη για υποθέσεις με ακάλυπτες επιταγές. Στην πρώτη υπόθεση ψήφισαν 80 ναι, 144 όχι, 11 παρών και 1 άκυρο, ενώ στη δεύτερη υπόθεση ψήφισαν 80 ναι, 142 όχι, 2 λευκό, 11 παρών και 1 άκυρο.

Αποχώρηση της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία

Οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την ψηφοφορία, διαμαρτυρόμενη ότι έχουν διαγραφεί ο αρχηγός και οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος. «Παράνομη» χαρακτήρισε την ψηφοφορία ο Ηλ. Κασιδιάρης, ενώ ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης του υπενθύμισε ότι ακόμη και κατά την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία για τις ψηφιακές άδειες στα κανάλια αναγνώσθηκαν τα ονόματα των τριών προφυλακισμένων κατά την δεύτερη ανάγνωση.

Η  Ελ. Ζαρούλια κατηγορείται ότι μετέφερε σφαίρα κατά την επίσκεψή της στον προφυλακισμένο γ.γ. του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο. Έκανε μια πολιτική τοποθέτηση λέγοντας ότι αρχηγός νομίμου εκλεγμένου κόμματος βρίσκεται στη χωρίς να έχει αρθεί η ασυλία του.

«Είστε οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία», είπε και πρόσθεσε: «Με τις δολοπλοκίες σας μου έρχεται εμετός. Ακολουθείτε μαφιόζικες πρακτικές για να περάσετε τα ανθελληνικά σχέδια σας».

Ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας έθεσε και ο Ηλ. Κασιδιάρης ισχυριζόμενος ότι «διέγραψαν από λίστα τρεις εκλεγμένους βουλευτές που εξελέγησαν. Στη τους έβαλαν 500.000 έλληνες πολίτες. Όποιος τους διέγραψε ένοχος για κατάλυση πολιτεύματος».

Ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφέρθηκε στην κατηγορία του για συμμετοχή (μαζί με τον Ηλ. Παναγιώταρο) στα επεισόδια στον Μελιγαλά και είπε ότι δεν άσκησε βία, αλλά άσκησε κριτική στον Ευ. Βενιζέλο. «Το διακύβευμα σήμερα είναι αν ένας πολίτης έχει δικαίωμα λόγου, έχει δικαίωμα να κρίνει την πολιτική εξουσία», είπε και πρόσθεσε ότι σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει να κατηγορηθεί και το 97,3% των πολιτών «που βρίζουν αυτόν τον άνθρωπο».

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: